بستن

بنر هدر دسکتاپ
بنر هدر موبایل

آیا استفاده از کرم های ضد آفتاب برای پوست و سلامتی ما مضر است؟

آیا استفاده از کرم های ضد آفتاب برای پوست و سلامتی ما مضر است؟
چکیده این مطلب : انتشار : 1401/06/23 0 نظر

آفتاب و اشعه های ساطح شده توسط نور خورشید فوق العاده قدرتمند هستند. قرار رفتن در معرض این نور می تواند برای سلامتی مفید باشد و به تامین ویتامین D، تنظیم کلسیم و افزایش گلبول های سفید نیز کمک می کند. اما با وجود فواید بیشماری که نور خورشید برای سلامتی دارد، این اشعه ها به عنوان اصلی ترین عامل آسیب به پوست نیز شناخته می شوند. زیرا به مرور سبب بروز علائم پیری زودرس، لک های تیره پوستی، آفتاب سوختگی و حتی سرطان پوست می گردند. از این رو کارشناسان و متخصصان پوست و زیبایی همواره تاکید می کنند که استفاده از کرم ضد آفتاب بهترین راه برای محافظت از پوست در برابر آسیب های ناشی از نور خورشید است. اما گاهی برخی از افراد به دلیل شایعات و باور‌های غلطی که در مورد ضررها و عوارض استفاده از ضدآفتاب شنیده می شود، در مصرف آن مردد می شوند. در این مقاله تلاش کرده ایم تا با بررسی کامل این موضوع، به شما این اطمینان را بدهیم که مصرف کرم های ضدآفتاب نه تنها هیچ ضرری برای پوست ندارد، بلکه مهم ترین و موثرترین گام جهت حفظ زیبایی و سلامتی و جوانی پوست است. پس در ادامه با ما همراه باشید. 

ضرورت استفاده روزانه از ضد آفتاب برای پوست 

اشعه های آفتاب به کلاژن و بافت پوست آسیب رسانده و استحکام و خاصیت ارتجاعی آن را کاهش می دهد. به همین دلیل روند پیری سلول های پوست را سرعت بخشیده و به مرور سبب آسیب های جدی تری مانند ایجاد لکه های آفتاب سوختگی و منافذ باز و بزرگ و .... می شود. این اشعه های خورشید در تمام روزهای سال حتی روزهای ابری و زمستانی وجود دارد. بنابراین استفاده از کرم های ضد آفتاب در تمام 365 روز از سال ضروری می باشد. در واقع عملکرد ضد آفتاب به گونه ای است که با محافظت از پوست و مقابله با این اشعه ها، از ایجاد آسیب ها پیشگیری کرده و حتی خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می دهد. 

عوارض ناشی از اشعه های مضر آفتاب به قدری جدی است که کارشناسان معتقدند مصرف ضد آفتاب ها را باید از سن 6 ماهی برای کودکان شروع کرده و برای همیشه نیز به مصرف آن ادامه دهیم. اما طریقه صحیح مصرف ضد آفتاب ها با قدرت محافظت آن ها از پوست رابطه مستقیمی دارد. لذا به منظور ارائه حداکثر عملکرد حفاظتی باید مقدار کافی از کرم ضد آفتاب را قبل از قرار گرفتن در معرض نور خورسید استفاده کرده و هر دو ساعت یکبار و به ویژه پس از شنا و تعریق نیز آن را تمدید نمایید. تنها در این صورت است که می توانید از محافظت پوست خود در برابر آفتاب مطمئن باشید. علاوه بر این فراموش نکنید که از کرم های ضد آفتاب مناسب با نوع پوستتان استفاده کنید. 

عوارض استفاده از کرم های ضد آفتاب

کرم های ضد آفتاب نیز مانند سایر محصولات مراقبت از پوست ممکن است باعث ایجاد عوارضی شود. اما در خارج از این چارچوب هیچ آثار جدی را به همراه نخواهد داشت. بنابراین نیازی نیست که از مصرف آن نگران باشید. به عنوان مثال بسیاری از ما با مصرف برخی کرم های آرایشی و مرطوب کننده و ... نیز ممکن است دچار حساسیت شویم. لذا از همین رو مصرف ضد آفتاب هم می تواند با عوارضی همراه باشد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم. 

1.    بروز واکنش های آلرژیک و حساسیت های پوستی

برخی از کرم های ضد آفتاب با مواد شیمیایی مانند عطرها، مواد نگهدارنده، تتراسایکلین ها و PABA و ... فرموله می شوند که ممکن است سبب تحریک پوست و بروز قرمزی، التهاب و خارش شوند. اما بسیاری از کرم های ضد آفتاب بدون مواد مضر فرموله می شوند تا موجب بروز این واکنش ها و حساسیت های پوستی نگردند. اما برای این که این مشکل پیش نیاید به ویژه اگر شما پوست حساسی دارید، می توانید به جای ضدآفتاب شیمیایی از ضدآفتاب های فیزیکی که با ترکیبات مینرال و ایمن مانند زینک اکساید و تیتانیوم دی اکساید تهیه می شوند، استفاده کنید. همچنین ضدآفتاب هایی که برچسب “کم حساسیت” یا "هایپو آلرژیک" دارند نیز انتخاب کاملا ایمنی برایتان می باشند. 

2.    تحریک و سوزش چشم

یکی دیگر از عوارض شایعی که در مصرف ضدآفتاب ها دیده می شود، سوزش چشم ها می باشد. نواحی اطراف چشم بسیار حساس است و اگر مقدار زیادی از کرم های ضد آفتاب را در این قسمت بزنید، ممکن است باعث احساس سوزش و حساسیت موقت شود. در این شرایط تنها با شستن صورت این مشکل رفع خواهد شد و تنها در صورتیکه ادامه پیدا کرد می توانید به پزشک مراجعه کنید. در این مورد هم باید گفت که این مسئله در تمام ضد آفتاب ها صدق نکرده و معمولا در ضد آفتاب های شیمیایی شاهد این موضوع هستیم. بنابراین برای جلوگیری از این مشکل نیز می توانید از ضد آفتاب های فاقد مواد عطری و مضر و حساسیت زا و یا ضد آفتاب های فیزیکی استفاده کنید.

3.    تشدید آکنه ها

استفاده از کرم های ضد آفتاب به تنهایی دلیلی برای ایجاد آکنه و جوش ها نمی باشد. اما مانند سایر محصولات پوستی، اگر با نوع پوست شما سازگار نباشد، می تواند منجر به بروز و یا تشدید آکنه ها شود. به عنوان مثال افرادی که پوست چرب و مستعد آکنه دارند باید از کرم های فاقد چربی یاoil-free  و غیر کومدوژنیک استفاده نمایند. ازطرفی برخی از مواد شیمیایی در ضد آفتاب ها می توانند آکنه ها را بدتر کنند. پس ضروری است که قبل از خرید کرم های ضد آفتاب، آن را با توجه به نوع پوست خود انتخاب کرده و بروشور محصول را مطالعه کنید. از طرفی نیز ضدآفتاب های مخصوص بدن که بافت سنگین تری دارند را روی صورت استفاده نکنید.

4.    افزایش میزان تعریق صورت

کرم های ضد آفتاب با ایجاد یک لایه محافظتی بر روی پوست و پوشاندن سطح آن می تواند باعث مسدود شدن منافذ و جلوگیری از تنفس پوست شود. در این صورت پوست برای تنفس شروع به تولید عرق و چربی می کند. از این رو ممکن است باعث عرق شدید صورت شود که البته جای نگرانی ندارد.

5.    مضرات ضدآفتاب در نواحی موهای بدن

برخی از نواحی بدن که در معرض آفتاب قرار می گیرند، دارای مو هستند. مصرف ضد آفتاب در نواحی پرمو مانند پوست سر یا سینه مردانه نسبت به سایر نواحی سخت تر است. زیرا ممکن است سبب سفت یا خشک شدن پوست و ایجاد درد در این نواحی گردد. برای پیشگیری از این مشکل نیز توصیه می کنیم در این قسمت های پوست از ضد آفتاب هایی که بافت سبک تر و ژلی دارند، استفاده شود. همچنین در مواقع نادری ممکن است مصرف ضدآفتاب ها سبب ایجاد لکه های خارش دار روی پوست و بروز جوش های قرمز و افزایش چرک در فولیکول مو شود. توصیه ما این است که در پایان روز پوست خود را کاملا تمیز کرده و بشویید تا هیچ اثری از کرم ها بر روی آن باقی نماند.

آیا استفاده از کرم های ضد آفتاب برای پوست و سلامتی ما مضر است؟

بررسی باور‌های غلط در مورد عوارض استفاده از کرم ضد آفتاب

مواردی که در بالا به آن اشاره شد، همگی جزو حساسیت ها و عوارض احتمالی هستند که با مصرف هر محصولی ممکن است ایجاد شوند. از طرفی نیز این عوارض احتمالی بوده و برای همه یکسان نیست. اما در این قسمت باورهای غلطی که در مورد استفاده از ضد آفتاب وجود دارد و باعث ترس افراد از مصرف آن ها می شود را توضیح می دهیم. البته این را بدانید که صحت هیچ کدام از این شایعات تایید نشده و گزارشات دقیقی برای اثبات آن ها وجود ندارد.

آیا مصرف ضدآفتاب باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان می شود؟

برخی افراد مواد شیمیایی تحریک کننده هورمونی در کرم های ضد آفتاب را بر روی سطح استروژن خون و همچنین بر روی سلول ها ثاتیر گزار می دانند. افرادی با تصور اینکه مواد شیمیایی موجود در فرمولاسیون ضدآفتاب ها با مصرف آن جذب پوست می شود، ضدآفتاب را سرطان زا می دانند. اما تاکنون هیچ دلیل و مدرک علمی و پزشکی که بتواند ادعای اینکه مصرف مداوم ضد آفتاب سبب بروز سرطان می شود را ثابت کند، ارائه نشده است. از طرفی ضد افتاب های مینرال حاوی تیتانیوم دی اکسید اصلا جذب پوست نشده و تنها به عنوان یک لایه محافظ سطحی از روی پوست به محافظت آن می پردازند. 

علاوه بر این باید اشاره کنیم که در واقع این اشعه های آفتاب هستند که می توانند خطر ابتلا به انواع سرطان را افزایش دهند. بنابراین ضروری است که بدون توجه به این شایعات، در استفاده از ضد آفتاب ها بسیار جدی و پایبند باشید. از طرفی تنها با رعایت چند نکته ساده می توانید از بروز حساسیت های احتمالی نیز پیشگیری کنید. برای این منظور کافی است از ضد آفتاب های مناسب نوع پوستتان که فرمولاسیون ایمنی دارند استفاده نمایید. همچنین اکر به ضد آفتاب شیمیایی حساسیت دارید و دچار قرمزی یا تحریک پوست می شوید، به جای آن می توانید از ضد آفتاب فیزیکی که غیر حساسیت زا هستند، استفاده کنید. برای کودکان نیز باید از ضد آفتاب هایی که مخصوص آن ها فرموله شده اند، استفاه نمایید. 

معرفی ضد آفتاب های ایمن برای کودکان و بزرگسالان

یکی از ضد آفتاب هایی که تحت آزمایش و تست آلرژی توسط متخصصین پوست تولید شده است، کرم ضد آفتاب روزانه انرژی پلاس کلینیک با SPF 50 مدل سوپردیفنس سیتی بلاک می باشد. این ضدآفتاب به کمک فناوری Stop Signs با طیف وسیعی از اشعه های UVA/UVB و آسیب های محیطی و محرک های پوستی مبارزه می کند. همچنین در همه جا و در تمام طول روز از پوست در برابر اشعه های مضر UV محافظت می نماید. این ضدآفتاب حاوی دی اکسید تیتانیوم، روی و اکتینوکسات بوده و بافت سبک و لطیف و بدون روغن آن سریعا جذب می شود. این محصول فاقد مواد مضر و چربی، رنگ های مصنوعی، الکل، سولفات، پارابن، فتالات، عطر بوده و به هیچ وجه باعث ایجاد حساسیت و تحریک پوست نمی شود. بلکه با انرژی بخشی و مرطوب کردن پوست، مانع ظهور علائم پیری زودرس می شود. این ضد آفتاب با رنگ بژ ملایم برای هر نوع پوست با اکثر تناژهای رنگی مناسب است. 

کرم ضد آفتاب فلویید بی رنگ لاروش پوزای با اس پی اف 50+ مدل آنتلیوس یووی مون 400 نیز کاملا هایپو آلرژی و ضد حساسیت است. این ضد آفتاب توسط متخصص پوست و چشم پزشک آزمایش شده و دارای تست درماتولوژیک و تست آلرژی می باشد. این محصول محافظت بسیار بالایی از پوست در برابر اشعه های UVB و UVA و Ultra Long UVA ارائه می دهد. همچنین فرمول آن در برابر آب، عرق، شن و ماسه فوق العاده مقاوم است. این ضد آفتاب بی نشیر دارای اثر آنتی اکسیدانی و بازسازی کننده می باشد. از طرفی بافت سبک و فلوییدی و بی رنگی دارد که یک لایه نامرئی بدون حس چربی و چسبناکی و آثار سفیدی روی پوست ایجاد می کند. این محصول ضد سوزش چشم بوده و در اطراف چشم ها نیز قابل استفاده است. 

اما همان طور که در توضیحات متن گفته شد، برای کودکان بهتر است از ضد آفتاب های مخصوص آن ها استفاده کرد. یکی از ضد آفتاب هایی که برای کودکان و نوزادان بالای 6 ماه در صورت قرار گرفتن در معرض غیر مستقیم نور خورشید طراحی شده، لوسیون ضد آفتاب مخصوص نوزادان و کودکان لاروش پوزای مدل آنتلیوس درمو پدیاتریکس با Spf50+ می باشد. این ضدآفتاب با فناوری های نوآورانه ای تولید شده و توسط 60000 متخصص پوست در سراسر جهان برای انواع پوست خصوصا پوست حساس نوزادان توصیه شده است. از طرفی با داشتن اس پی اف بالای 50 و دوام زیاد، قدرت حفاظت بسیار بالایی در برابر اشعه های UVA/UVB داشته و در برابر آب بسیار مقاوم است. این ضد آفتاب با تقویت سد محافظ، از پوست در برابر آسیب های ناشی از آلودگی و اشعه مادون قرمز و ... محافظت کرده و باعث تسکین و مرطوب شدن آن می شود. این محصول همچنین توسط متخصصین پوست کودک تست شده و ضد حساسیت و بدون بو است. علاوه بر این برای صورت و بدن قابل استفاده بوده و از پوست حساس یا مستعد آتوپیک کودکان و نوزادان به خوبی محافظت می کند. بافت لوسیونی و نرم و مخملی این ضدآفتاب بر روی پوست کاملا راحت بوده و کودک شما را اذیت نمی کند. 

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

جدیدترین مقالات