بستن

بنر هدر دسکتاپ
بنر هدر موبایل

تاثیرات نامطلوب استرس بر پوست و مو

تاثیرات نامطلوب استرس بر پوست و مو
چکیده این مطلب : انتشار : 1400/12/14 4 نظر

تقریبا همه، استرس را تجربه کرده‌ و درجه ی از استرس را در زندگی خود دارند و با آن آشنا هستند مانند؛ استرس مصاحبه ی کاری، استرس سر جلسه ی امتحان، استرس دیر رسیدن به محل کار، استرس تحویل پروژه کاری و حتی استرس رفتن به یک مهمانی، همه اینها مشکلات فکری است، که در زندگی روزانه، با آن دسته و پنجه نرم میکنید، استرس جنبه‌های مثبت نیز دارد و کمک میکند  کار خود را با توجه بیشتر و دقیقتر انجام دهید، اما استرس مزمن و منفی، علاوه بر آن که، روی سلامت جسمی و روحی اثر میگذارد، زیبایی پوست و مو را نیز، تحت تاثیر قرار میدهد.

همه، به سلامت و زیبایی پوست و موی خود اهمیت میدهند و این چیز عجیبی نیست، در سراسر دنیا، خانم ها و آقایان زمان زیادی را صرف رسیدگی، به پوست و موی خود میکنند، که گاهی، با صرف هزینه‌های زیادی، همراه است، همه‌ اینها نشان میدهد، که زیبایی و سلامت پوست و مو، چقدر مهم است، اما با یک اشتباه میتوانید، تمام زحمات خود را بی نتیجه کنید و آن اشتباه، استرس مزمن و منفی است.

استرس چگونه است؟

 یک واکنش بیولوژیکی خاص در بدن است که هنگام روبه رویی با یک  مسئله بزرگ و دشوار، ممکن است برایتان پیش آید که در این صورت برخی مواد و هورمونها در بدن شما افزایش یافته و موجب ایجاد واکنشهای اضطرابی میشود، این واکنش میتواند، لرزش دستها، راه رفتن مداوم، خوردن ناخنها، کندن پوست لب و حتی خوردن بیش از حد غذا باشد. واکنشهای اضطرابی یا استرسی، برای مبارزه با عوامل استرس‌زا یا فرار از آنها، توسط بدن ایجاد میشوند. معمولا، پس از انجام کار مد نظر، بدن به حالت آرامش و نرمال، باز میگردد، اما استرس بیش از حد و قرار گرفتن در معرض عوامل استرس‌زا به مدت طولانی، میتواند تاثیر منفی روی سلامت فرد بگذارد. استرس، به دو دسته  تقسیم میشود، استرس موقت و زودگذر و استرس مزمن و طولانی. در هر دو صورت، استرس عوارض ناخوشایندی برای سلامت جسمانی  و پوست و مو خواهد داشت.

استرس مزمن با موهایتان چه می کند ؟

استرس های مزمن زودگذر هستند، ولی شوکی به بدن وارد می کنند که پوست به عنوان عضوی از بدن تحت تاثیر قرار میگیرد. معمولا در چنین شرایطی سلول های پوست، ناخن و ریشه مو ممکن است رشد شان متوقف یا کند شود. البته تغییرات را همان موقع مشاهده نخواهید کرد و بعد از گذشت چند روز یا چند هفته یا حتی چند ماه متوجه این تغییرات میشوید، به عنوان مثال ممکن است حادثه یا اتفاقی برای فردی رخ دهد که باعث بروز استرس مزمن در فرد شود، در این مواقع بعد از طی مدتی مشاهده می کند که مثلا؛ دچار ریزش موی شدید شده، طوری که فرد فکر می کند برای همیشه موهایش را از دست داده است. البته جای نگرانی نیست، این ریزش مو بعد از مدتی به طور خود به خود درمان می شود. البته به شرطی که استرس در این مدت از بین برود.

تاثیرات نامطلوب استرس بر پوست و مو

استرس مزمن با پوست تان چه می کند ؟

تغییرات پوستی  خبر از سر درون می دهند. استرس مزمن پوست را به طور موقت دچار تغییراتی می کند که با مشاهده این تغییرات متوجه می شوید فرد وضعیت جسمی و روحی مناسبی ندارد، چون انقباض عروقی باعث رنگ پریدگی پوست می شود و یا عکس این اتفاق رخ میدهد، یعنی فرد بر اثر افزایش فشار خون و عصبانیت، پوستش دچار پرخونی و التهاب میشود. البته این تغییرات موقتی است و بعد از مدتی پوست به حالت طبیعی خود بازمی گردد. استرس های مزمن همان طور که از نامشان  مشخص است تاثیرات ماندگار تری در بدن داشته و ممکن است فرد چندین ماه با عواقب آن درگیر باشد.

تاثیر استرس بر سلامت پوست

پوست یکی از مهم ترین اعضای بدن است که استرس به راحتی می تواند در آن تأثیر بگذارد. در ادامه این بخش به 12 مورد از مهم ترین تاثیرهای استرس بر پوست اشاره خواهیم کرد.

•    استرس و جوش و آکنه های پوستی

ظاهر شدن جوش های پوستی، ناخوشایندترین تاثیر استرس بر پوست صورت است؛ چون زیبایی چهره و صورت را به خطر می اندازد. دلیل بوجود آمدن این جوش و آکنه ها این است که هنگامی که دچار استرس می شوید، در بدنتان ماده ای به نام کورتیزول ترشح می شود و همین ماده موجب افزایش تولید چربی، مسدود شدن منافذ پوستی و به دنبال آن  بروز انواع جوش و آکنه روی پوست می شود. جوش هایی که به دلیل تاثیر استرس بر پوست هستند به آن ها جوش های استرسی گفته می شود، که عمدتا جوش های چرکی نبوده و فقط خود را در قالب برآمدگی های قرمز و دردناکی نشان می دهند که همین مساله می تواند، جلوه ی زیبای صورتتان را با خطر روبه رو کند.

تاثیرات نامطلوب استرس بر پوست و مو

•    ظاهر شدن کهیر روی پوست

 تاثیر دیگر استرس بر پوست، ظاهر شدن کهیر روی پوست است که باعث قرمزی و برجسته شدن پوست شده و خارش و درد را  به همراه می آورد. حتی این کهیر ها باعث بالا رفتن دمای بدن میشوند و تب و التهاب را برای فرد به ارمغان می آورند. به دلیل این که استرس قدرت فوق العاده ای در ضعیف کردن سیستم ایمنی بدن دارد و بدن را نسبت به ترشح هیستامین حساس میکند و در نتیجه موجب ظهور کهیر روی پوست شود.

•    خشک و پوسته پوسته شدن پوست

استرس بر خشکی و پوسته پوسته شدن پوست تاثیر دارد. چون هر وقت تحت استرس قرار میگیرید، کورتیزول در بدنتان ترشح می شود و همین امر قدرت پوست را برای نگهداری رطوبت کاهش میدهد. به همین علت هم داشتن استرس باعث می شود تا پوستتان خشک و پوسته پوسته شود و حتی گاهی دچار خارش پوست شوید.

•    پف کردن زیر چشم

مطمئنا  بارها و مخصوصا  زمان هایی که استرس و بی خوابی دارید، دچار پف زیر چشم شده اید. چون هورمون کورتیزول در بدن ترشح می شود، تعادل نمک در بدن به هم ریخته و همین امر سبب به هم ریختگی تعادل نمک در بدن می شود که  باعث میشود مایعات در بدن حبس شده و دچار تورم شوند. یکی از حساس ترین نقاط بدن، پوست اطراف چشم است که خیلی زود بهم ریختگی تعادل نمک در آن اثر می کند و دچار ورم می شود.

•    پیری زودرس و بروز چین و چروک‌ های پوستی

بسیاری از خانم ها، آزاردهنده ترین تاثیر استرس بر پوست را پیری زودرس و چروک شدن پوست میدانند؛ چون این چین و چروک ها چهره را بیش از هر چیز دیگری پیر و خسته جلوه می دهد. هورمون کورتیزولی که به دلیل استرس در بدن ترشح می شود، باعث افزایش قندخون در بدن میشود و به دنبال بالا رفتن سطح قند خون، رشته‌ های پروتئینی به نام کلاژن و الاستین که در حالت ارتجاعی و انعطاف پذیری پوست نقش مهمی دارند دچار آسیب می شوند. به همین ترتیب پوست در اثر استرس کم کم دچار چین و چروک میشود. از طرفی همه عاداتی مانند اخم کردن یا جمع کردن لب ها را دارند که هنگام استرس، ناخودآگاه به سراغ این عادات میروند، که تکرار این عادات می تواند باعث ایجاد خطوط عمیق روی پوست صورتتان گردد.

•    نازک و حساس شدن پوست

تاثیر دیگر استرس بر پوست؛ نازک و حساس شدن پوست است که باعث می شود پوست راحت و سریع زخم یا کبود شود. کورتیزول می تواند غشای پروتئینی پوست را از بین ببرد که در نهایت باعث میگردد پوست؛ نازک، ضعیف و آسیب پذیر شود.

•    استرس و لک صورت

بروز یا تشدید لک و پیس روی پوست آسیب های جدی است که استرس مزمن به پوست وارد می کند. استرس و اضطراب مزمن باعث تخریب ملانوسیت ‌ها میشود که سلول ‌های تولید کننده رنگدانه ملانین در پوست هستند. چون رنگدانه ملانین به طور طبیعی در پوست تولید نمیشود، تعدادشان در بافت پوست کاهش پیدا می کند. همین امر باعث سفید شدن رنگ پوست به طرز پیش‌ رونده‌ ای میشود.

تاثیرات نامطلوب استرس بر پوست و مو

•    تبخال زدن

تبخال زدن بدترین تاثیر استرس بر پوست است. که تقریبا همه به آن آگاه هستید؛ چون به دفعات برایتان پیش آمده که در اثر شوکه شدن، کابوس دیدن و… تبخال بزنید. به دلیل اینکه استرس به خوبی می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند، پس وقتی سیستم ایمنی ضعیف شد، بدن در شناسایی ویروس تبخال ضعیف عمل کرده و در نتیجه خیلی زود دچار تبخال می شوید.

•    استرس و خارش پوست اگزمایی

 تشدید علائم اگزما نظیر خشکی، قرمزی پوست، خارش و… از اثرات استرس و اضطراب بر پوست است. استرس، ترشح هورمون کورتیزول را افزایش داده و این افزایش  هورمون در بدن  باعث بر هم خوردن تعادل در واکنش‌ های ایمنی مختلف بدن میشود . نتیجه این مسئله هم افزایش مولکولهای سلولی تولید التهاب است. به همین ترتیب استرس مزمن می تواند، علائم بیماری اگزما را تشدید کند. برای درمان اگزما می توانید از کرم ترمیم کننده پوست سیکالفیت پلاس استفاده کنید.

•    بدتر شدن علائم بیماری پسوریازیس

استرس از عوامل تشدید کننده بیماری پسوریازیس است. سیستم ایمنی ضعیف، می تواند تعادل باکتریایی روده و حتی پوست را بر هم بزند. عدم تعادل باکتریایی از علائم پسوریازیس نظیر قرمزی، خارش و…  است که در پوست تشدید میشود.

•    تغییر رنگ پوست

 استرس رنگ پوست را تغییر داده و باعث می شود، چهره خسته، بی حال و بی روح دیده شود. این تاثیر به این دلیل است که استرس، روند خونرسانی به پوست را کمتر کرده و در نتیجه باعث می شود رنگ چهره تغییر کند و پوست درخشندگی و شادابی همیشه را نداشته باشد.

•    استرس و خارش پوست

دیگر تاثیر آزاردهنده استرس بر پوست، خارش آن است. با ضعیف شدن سیستم ایمنی در اثر استرس، تولید ماست سل در بدن افزایش یافته و این افزایش سلولها موجب ترشح هیستامین می شود که عامل اصلی خارش پوست است.

تاثیر استرس بر سلامت مو

 استرس علاوه بر پوست بر سلامت مو هم تاثیر گذار است. با ادامه این مطلب همراه باشید تا با 4 مورد از مهم ترین اثرات استرس بر سلامت موها آگاهی پیدا کنید. قابل ذکر است می توانید برای سلامت موهای خود از قرص هیرتامین استفاده کنید.

•    خاکستری شدن موها

 از آسیب هایی استرس مزمن خاکستری شدن موها است. در بدن انسان سلول هایی به نام ملانوسیت ها وجود دارند که رنگدانه ای به نام ملانین تولید می کنند و این ملانین ها به موهایتان رنگ می بخشند. هنگامی که دچار استرس می شوید، سلول های بنیادی ایجاد کننده ملانوسیت از بین میروند و با از بین رفتن این سلول ها، سلول های جدید رنگ خود را از دست داده و خاکستری می شوند.

•    شوره سر

شوره سر، آسیبی است که استرس مزمن به موها وارد میکند. نقش داشتن استرس در تشکیل یا تشدید این عارضه سیستم ایمنی ضعیف بدن است که نوعی قارچ طبیعی در موها تشکیل میکند که با فعال شدن این قارچ، موجب ایجاد شوره سر می شود.

•    کندن موها

 کندن مو که به دلیل استرس رخ میدهد باعث کم پشتی  موها و ضعیف شدن آنها میشود، کندن موها  در خانم ها و آقایان اتفاق می افتد. کندن مو وسواس شدید و ناخودآگاه است و هنگام مواجهه با استرس فرد به آن دچار میشود. این افراد، ناآگاهانه شروع به کندن موهای سر، ابرو و مژه میکنند و هرچه استرس  بیشتر باشد، این عارضه تشدید میشود. در سراسر جهان، میلیونها فرد، به هنگام استرس و فشارهای عصبی، این رفتار را از خود نشان میدهند.

•    ریزش سکه‌ایی مو

یکی از دلایل ریزش موی سکه‌ایی، استرس و اضطراب شدید است. زمانی که دچار شوک و استرس ناگهانی میشوید، گلبولهای سفید خون به اشتباه به فولیکولهای مو حمله می‌کنند و موجب ریزش سکه‌ایی موها میشوند. افرادی که دچار حمله‌های عصبی و فشارهای عاطفی میشوند، علاوه بر ریزش سکه‌ایی مو، سفید شدن موها را نیز تجربه میکنند.

راههای کاهش استرس و اضطراب

•    ورزش کردن
•    کاهش میزان کافئین مصرفی
•    جویدن آدامس
•    وقت گذرانی با خانواده و دوستان
•    کار کردن یوگا و مدیتیشن
•    گوش دادن به موسیقی آرامبخش
•    تمرین تنفس عمیق

نظرات

امیرحسین رسایی فرد
۰۰
پاسخایا استرس را کنترل کنیم چهره مان‌دپبارهربهذحالت قبلی باز نیگردد مثلا چین و چروک و تغییر رنگ پوست درمان میشود؟
مدیر
۰۰

سلام.وقت بخیر.خیر.ولی با محصولات میتونین چین و چروک رو کنترل کنین

سارا احمدی
۰۰
پاسخخیلی عالی بود
کمالی
۰۰
پاسخواقعا استرس کل سیستم بدن رو به هم میریزه مدیتیشن برای کاهش و کنترل استرس خیلی خوب جواب میده
captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

جدیدترین مقالات