بستن

بنر هدر دسکتاپ
بنر هدر موبایل

همه چیز درباره فواید و موارد استفاده کوجیک اسید برای پوست

همه چیز درباره فواید و موارد استفاده کوجیک اسید برای پوست
چکیده این مطلب : انتشار : 1403/01/09 0 نظر

کوجیک اسید یک ماده محبوب روشن کننده پوست با فواید ضد میکروبی است. شما می توانید از اسید کوجیک برای بهبود مشکلات مختلف پوستی مانند هایپرپیگمنتاسیون، لکه ها و بافت ناهموار پوست استفاده کنید. فواید کوجیک اسید برای پوست بسیار زیاد است و به طور گسترده در محصولات مراقبت از پوست استفاده می شود. برای بهره مندی از مزایای این اسید ابتدا باید بدانید که چگونه این ماده می تواند پوست شما را شفاف نگه دارد و آن را روشن تر و یکدست تر کند. در این مقاله هر آنچه را که باید در مورد این ماده اسیدی بدانید، به شما خواهیم گفت. لذا برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کوجیک اسید در ادامه همراه ما باشید. 

کوجیک اسید چیست؟

کوجیک اسید (Kojic Acid) یک ماده شیمیایی است که از انواع قارچ ها به ویژه گونه های مختلف آسپرژیلوس (نوعی قارچ) استخراج می شود. این ماده اولین بار در سال 1907 کشف شد و از سویه ای از آسپرژیلوس به نام آسپرژیلوس اوریزا (Aspergillus oryzae) که روی برنج بخارپز شده رشد می کرد، استخراج شد. نام اسید کوجیک از اصطلاح ژاپنی " کوجی" به معنی " برنج بخارپز " گرفته شده است. جالب است بدانید که در سال 1988، اسید کوجیک به اولین ماده ضد لک در شبه داروها تبدیل شد که برای استفاده انسانی تأیید شد. این ماده به طور گسترده در محصولات مراقبت از پوست به عنوان یک عامل سفید کننده و روشن کننده پوست استفاده می شود. مهم ترین فواید آن، کاهش هایپرپیگمنتاسیون، بهبود علائم پیری و روشن کردن پوست است. این ماده به طور کلی برای همه انواع پوست به جز پوست های حساس مناسب می باشد. دفعات استفاده از ان نیز به عوامل مختلفی از جمله غلظت، وضعیت پوست و غیره بستگی دارد. اگر چه منشأ کشف و استفاده از اسید کوجیک در ژاپن است، اما بزرگترین بازارهای وارداتی این اسید در هند، سنگاپور و اندونزی است. حال بیایید در ادامه با جزئیات بیشتر در مورد آن آشنا شویم. 

موارد استفاده و نحوه عملکرد اسید کوجیک برای پوست

کوجیک اسید یک عنصر کلیدی در بسیاری از کرم ها، ژل ها و سرم های روشن کننده پوست است. کمیته علمی محصولات مصرفی (SCCP) استفاده از اسید کوجیک در محصولات مراقبت از پوست را با غلظت 1٪ یا کمتر تایید کرده است. به همین خاطر انواع صابون، شوینده ها، سرم، کرم و لوسیون های حاوی غلظت های مختلف اسید کوجیک تولید شده اند. شما باید طبق دستورالعمل های ارائه شده توسط سازنده از محصول استفاده کنید. پس از استفاده صابون ها و پاک کننده ها باید بلافاصله، آن را بشویید. اما می توانید از سرم، کرم یا لوسیون کوجیک اسید در تمام طول شب برای جذب بهتر استفاده کنید. نحوه عملکرد اسید کوجیک به این شکل است که با مهار تولید رنگدانه ملانین، پوست شما را روشن می کند. ملانین رنگدانه ای است که پوست، چشم و موهای شما را رنگی می کند. تولید بیش از حد آن اغلب باعث ایجاد لکه های تیره و رنگ ناهموار پوست می شود. بدن شما ملانین را با کمک اسید آمینه ای به نام تیروزین تولید می نماید. کوجیک اسید با مهار کردن عملکرد تیروزین، به نوبه خود، تولید ملانین را مهار می کند. در نتیجه روشنی و درخشش پوست را بهبود می بخشد. 

همه چیز درباره فواید و موارد استفاده کوجیک اسید برای پوست

مهم ترین فواید کوجیک اسید برای پوست

استفاده از محصولات حاوی کوجیک اسید فواید متعددی دارد. در این بخش مهم ترین فواید آن را با هم بررسی خواهیم کرد.

1.    کاهش لک و هایپرپیگمانتاسیون

قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید ممکن است باعث افزایش رنگدانه، لکه های تیره و کک و مک روی پوست شما شود. استفاده از کوجیک اسید روی صورت می تواند به روشن شدن لکه ها و تیرگی ها کمک کند و پوستی شفاف به شما بدهد. همچنین می توان از آن برای لایه برداری ملایم استفاده کرد. این کار سلول های مرده پوست را از بین می‌برد و اثر شفاف کننده کلی روی پوست شما دارد. متخصصان مختلف پوست ادعا می کنند که می توانند از کوجیک اسید برای درمان ملاسما با موفقیت و بدون تحریک پوست استفاده کنند. بنابراین کوجیک اسید یک ماده روشن کننده پوست محبوب در روتین های مراقبت از پوست است. بسیاری از افراد از صابون کوجیک اسید در نواحی زیر بغل و زانوها استفاده می نمایند. این کار سبب لایه برداری اسان و حفظ یکنواختی رنگ آن نواحی می شود.

2.    خاصیت آنتی باکتریال 

اگر چه خواص ضد باکتریایی کوجیک اسید فوق العاده قوی نیست، اما در برابر چندین گونه باکتری بسیار موثر است. بطوری که می تواند رشد آن ها را حتی در صورت استفاده در دفعات و غلظت های کم، مهار کند. خواص آنتی باکتریال کوجیک اسید ممکن است به کاهش جوش ها نیز کمک کند.

3.    خاصیت ضد قارچی 

کوجیک اسید همچنین دارای خواص ضد قارچی می باشد. مشخص شده است که این ماده اثر مهار کننده ای بر روی گونه های خاصی از قارچ ها دارد. بعلاوه در درمان عفونت های قارچی مانند قارچ پای ورزشکاران یا کرم حلقوی و کاندیدیازیس بسیار مفید است. بنابراین استفاده منظم از کوجیک اسید روی پوست به جلوگیری از عفونت های باکتریایی و قارچی پوست کمک می کند. 

4.    اثرات ضد پیری 

فواید این ماده بسیار هیجان انگیز به نظر می رسد. جالب است بدانید که کرم های کوجیک اسید و سایر محصولات آرایشی حاوی این ماده نه تنها آسیب های ناشی از نور خورشید را معکوس می کنند بلکه چین و چروک و علائم پیری را نیز کاهش می دهند. کوجیک اسید به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و باعث محافظت پوست می شود. بعلاوه از عملکرد تیروزیناز که مسئول تولید ملانین و فرآیند پیری پوست است، جلوگیری می نماید. از این رو مزایای ضد پیری موثری را به پوست شما ارائه می دهد.

همه چیز درباره فواید و موارد استفاده کوجیک اسید برای پوست

آیا کوجیک اسید می تواند پوست را برای همیشه روشن کند؟

همانطور که متوجه شده اید، کوجیک اسید دارای فواید زیادی است. اگر چه اینها برخی از مزایای مهم اسید کوجیک هستند، اما این ماده بیشتر به دلیل اثر روشن کننده پوست محبوب و شناخته شده است. اما سوال اینجاست که آیا کوجیک اسید می تواند به روشن شدن پوست برای همیشه کمک کند؟ در واقع کوجیک اسید به طور گسترده به عنوان یک عامل روشن کننده پوست شناخته می شود. به همین جهت معمولاً در محصولاتی که برای کاهش هایپرپیگمنتاسیون یا لکه های تیره روی پوست طراحی شده اند، یافت می شود. با این حال، این ماده نمی تواند رنگ طبیعی پوست شما را روشن کند یا برای همیشه پوست شما را روشن سازد. این ماده ممکن است فقط به روشن شدن رنگدانه ها و لکه های تیره ناشی از عوامل محیطی و غیره کمک کند. این دارو با مهار تولید رنگدانه ای به نام تیروزیناز عمل می کند تا تیرگی ها را از بین ببرد. 

آیا استفاده از کوجیک اسید بی خطر است؟

پس از شناخت مزایای این ماده، سوال اینجاست که اسید کوجیک چقدر برای پوست شما بی خطر است؟ محققان در طی مطالعه ای بر روی شش زن یائسه تأثیر کرم کوجیک اسید (حاوی 1٪ کوجیک اسید) را آزمایش کردند. آزمایش خون آنها وجود مقداری کوجیک اسید را در پلاسمای خون آن ها نشان داد. با این حال، این مطالعه نشان داده است که از آنجایی که جذب کوجیک اسید در پوست (و متعاقباً در جریان خون) طولانی است، هیچ شانسی برای اثرات نامطلوب بر روی سلامت انسان وجود ندارد. 

آیا مصرف کوجیک اسید عوارض جانبی دارد؟

اگر چه کوجیک اسید برای پوست بسیار ایمن است، با این حال افراد معدودی ممکن است عوارض جانبی کمی را تجربه کنند. شایع ترین عوارض جانبی استفاده از کوجیک اسید برای پوست عبارتند از:

•    احتمال بروز درماتیت تماسی 

معمولا افرادی که پوست های حساسی دارند، مستعد ابتلا به درماتیت تماسی  هستند. طبق بررسی منتشر شده توسط انجمن درماتیت تماسی آمریکا، یک بیمار پس از استفاده از کرم حاوی کوجیک اسید دچار درماتیت تماسی شده است. بنابراین این ماده روی پوست های حساس ممکن است باعث بروز درماتیت تماسی شود.

•    احتمال حساسیت پوست به اشعه های نور خورشید 

کوجیک اسید از تولید ملانین یا همان رنگدانه ای که مسئول محافظت از پوست شما در برابر آفتاب سوختگی و سایر عوارض جانبی اشعه های مضر نور خورشید است، جلوگیری می کند. وقتی تولید ملانین به خطر بیفتد، پوست شما مستعد آفتاب سوختگی می شود. از این رو، توصیه می شود در صورت استفاده از اسید کوجیک، قبل از قرار گرفتن در معرض آفتاب از ضد آفتاب استفاده کنید. زیرا این ماده ممکن است پوست شما را به اشعه های خورشید حساس کند. 

همه چیز درباره فواید و موارد استفاده کوجیک اسید برای پوست

نکاتی که قبل از استفاده از کوجیک اسید باید در نظر داشته باشید!

توصیه می کنیم برای جلوگیری از هر گونه عوارض جانبی، همیشه قبل از استفاده از کوجیک اسید با یک متخصص پوست مشورت کنید. همچنین هنگام استفاده از کوجیک اسید موارد خاصی را که در ادامه ذکر می شوند، در نظر داشته باشید. 

- کوجیک اسید برای افرادی که دارای لکه های پوستی، هایپرپیگمنتاسیون، اسکار آکنه و لکه های تیره هستند مفید است. با این حال، افرادی که با شرایط پوستی خاصی زندگی می کنند باید از مصرف اسید کوجیک اجتناب کنند. همچنین کسانی که از آلرژی و حساسیت رنج می برند باید قبل از مصرف با پزشک مشورت کنند. 
- مرطوب کردن پوست پس از استفاده از محصولات کوجیک اسید ممکن است به جلوگیری از تحریک و خشکی پوست کمک کند. 
- هنگام استفاده از محصولات حاوی کوجیک اسید، همیشه دستورالعمل های درج شده روی بسته بندی را رعایت کنید. اگر پزشک شما هر محصولی را تجویز کرده است، دستورالعمل استفاده از آن را بپرسید و آنها را به دقت انجام دهید. 
- اگر پوست شما حساس نیست، می توانید بصورت روزانه از کوجیک اسید استفاده کنید. اما اگر پوست حساسی دارید، فقط یک یا دو بار در هفته از آن استفاده نمایید. 
- استفاده مداوم از کوجیک اسید برای روشن کردن پوست بیش از یک ماه زمان می برد. با این حال، اغلب در 2 هفته اول تغییراتی را مشاهده خواهید کرد. 
- اگر پوست حساسی دارید، بهتر است از ویتامین C و کوجیک اسید با هم استفاده نکنید. در غیر این صورت استفاده از آنها با هم مشکلی ندارد. با این حال، همیشه قبل از استفاده، تست حساسیت انجام دهید تا از بابت عدم ایجاد تحریکات مطمئن شوید. 
- کوجیک اسید و هیدروکینون، هر دو به یک اندازه مواد موثری در مراقبت از پوست هستند. اگر می خواهید از یک ماده ملایم تر استفاده کنید، به سراغ کوجیک اسید بروید. اگر نتایج دلخواه را مشاهده نکردید، از هیدروکینون استفاده کنید. 
- اگر بعد از استفاده از محصولات حاوی کوجیک اسید، جوش یا تغییری در پوست خود مشاهده کردید، آن را نادیده نگیرید. بلکه استفاده از محصول را متوقف کنید و فورا به پزشک مراجعه نمایید. 
- هرگز از کوجیک اسید روی پوست آسیب دیده و تحریک شده استفاده نکنید. 
- بهتر است در دوران بارداری از مصرف کوجیک اسید اجتناب کنید. 
- در نهایت باید بگوییم بسته به نوع پوست و شدت مشکلات آن، کسب نتیجه مطلوب ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. برخی ممکن است تنها در چند هفته قدرت کوجیک اسید را تجربه کرده و به نتیجه برسند. در حالی که برخی دیگر ممکن است ماه ها طول بکشد تا نتایج مطلوبی را مشاهده کنند. با این وجود سعی کنید از کوجیک اسید فقط برای مدت کوتاهی استفاده کنید تا زمانی که بیماری بهبود یابد یا به نتایج دلخواه برسید. 

همه چیز درباره فواید و موارد استفاده کوجیک اسید برای پوست

سخن آخر 

اسید کوجیک یک عنصر روشن کننده پوست است که به درمان چندین مشکل پوستی کمک می کند. این ماده معمولا در محصولات مراقبت از پوست به عنوان یک عامل روشن کننده استفاده می شود. اگر چه کوجیک اسید به تنهایی هم عمل می کند، اما اغلب آن را در کنار چند ماده دیگر بکار می برند. این ماده برای کاهش هایپرپیگمنتاسیون، جلوگیری از رشد باکتری ها و قارچ ها و ایجاد عفونت های باکتریایی و قارچی و معکوس کردن آسیب های ناشی از نور خورشید موثر است. لذا استفاده منظم از آن برای پوست می تواند لکه های تیره را کاهش داده و بافت کلی پوست شما را بهبود بخشد. 

با وجود اینکه ماده کوجیک اسید عمدتاً برای استفاده ایمن و بی خطر در نظر گرفته می شود. اما برخی افراد ممکن است به درماتیت تماسی مبتلا شوند یا افزایش حساسیت به نور خورشید را تجربه کنند. لذا برای استفاده ایمن باید از دستورالعمل های روی محصول و توصیه های پزشک خود به دقت پیروی کنید. همچنین کوجیک اسید را روی پوست زخمی استفاده نکنید. اگر پس از استفاده از هر محصول حاوی این ماده دچار واکنش آلرژیک شدید، فوراً با پزشک مشورت کنید. با رعایت این نکات می توانید از مزایا و نتایج باورنکردنی این ماده روشن کننده و شفابخش پوست بهره مند شوید. 

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

جدیدترین مقالات