از آنجایی که این روزها اسیدهای پوستی به شدت محبوب شده اند، احتمالا تاکنون نام آزلائیک اسید را شنیده اید. اسید آزلائیک یک آنتی اکسیدان قوی است که می تواند بسیاری از مشکلات پوستی را برطرف نماید. بطوریکه آن را برای اصلاح رنگ پوست، کاهش لکه ها و تغییر رنگ و بهبود بافت پوست موثر می دانند. همچنین به کاهش حساسیت پوست کمک می کند. این ماده تقریباً برای همه انواع پوست ها مناسب است. فواید متعدد آن سبب شده تا به وفور در فرمولاسیون های محصولات مراقبت از پوست بکار رود. اما آیا می دانید دلیل علمی تبدیل شدن آزلائیک اسید به یک محصول ضروری مراقبت از پوست چیست؟
بطور کلی، افرادی که پوست های مستعد آکنه دارند و مدام جوش می زنند یا کسانی که مشکلاتی مانند جای زخم و لک و تیرگی دارند، می توانند از آزلائیک اسید کمک بگیرند. با این حال، فواید این ماده بسیار فراتر از این موارد است. در این مقاله به بررسی فواید آزلائیک اسید، نحوه استفاده از آن روی پوست و عوارض جانبی احتمالی آن می پردازد. پس با ما همراه شوید تا این ماده فعال و موثر را بهتر بشناسید.
آزلائیک اسید یک اسید دی کربوکسیلیک طبیعی با خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است. این اسید از نظر شیمیایی از دی کربوکسیلیک اسید تشکیل شده است. این ماده بطور طبیعی توسط نوعی مخمر به نام مالاسزیا فورفور روی پوست شما تولید می شود. اما می توانید آن را در آزمایشگاه با استفاده از غلات و حبوباتی مانند جو، گندم و چاودار نیز تولید نمود. فرم مهندسی شده آزمایشگاهی آن به دلیل خواص پایدار و مفیدی که دارد، در فرمول محصولات مراقبت از پوست بکار می رود و بسیار مفید است. بنابراین با وجود اینکه این ماده بطور طبیعی روی پوست تولید می شود، ولی فرم آزمایشگاهی آن نیز بصورت ژل، فوم یا کرم موجود است. در اکثر فرمول های محصولات پوستی موضعی، غلظت آزلائیک اسید بین 15 تا 20 درصد متغیر است. اگر چه این ماده در غلظت های پایین تر نیز موجود می باشد، اما استفاده از آن در ترکیب با سایر مواد بسیار مؤثرتر از زمانی است که به تنهایی استفاده شود.
بطور کلی، اسید آزلائیک یک ماده همه کاره است که می تواند جوش و آکنه، التهاب، هایپرپیگمنتاسیون یا لکه های تیره پوست، رنگ ناهموار و تیره تر پوست و سایر مشکلات پوستی را کاهش داده و برطرف کند. در نتیجه بطور موثری ظاهر و سلامت کلی پوست شما را بهبود می بخشد. در ادامه بطور مفصل تر با فواید این ماده چند منظوره برای مراقبت از پوست آشنا می شوید. مزایای اصلی استفاده از آزلائیک اسید بر روی پوست عبارتند از:
آزلائیک اسید یک اثر لایه برداری ملایم ارائه می دهد. به ویژه اگر پوست ملتهبی دارید یا منافذ آن مسدود شده اند، می توانید از اسید آزلائیک بعنوان لایه بردار استفاده کنید. این ماده بلافاصله به منافذ پوست شما نفوذ کرده و هر گونه ناخالصی و سلول های مرده سطحی پوست که باعث ایجاد رنگ ناهموار و کدری می شوند، از بین می برد. بنابراین با استفاده از اسید آزلائیک می توانید پوست را با ملایمت لایه برداری کنید.
آزلائیک اسید دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی می باشد. به همین دلیل می تواند جوش و آکنه را کاهش دهد و ضایعات آکنه را کنترل کند. بر اساس تحقیقات انجام شده، خواص آنتی باکتریال این ماده تاثیر زیادی در مقابله با باکتری P. acnes که یکی از علل شایع جوش است، دارد. اسید آزلائیک همچنین به دلیل ملایم بودن می تواند روی پوست های حساس استفاده شود. زیرا این ماده شیمیایی هر گونه سوزش روی صورت را تسکین می دهد. علاوه بر این، ممکن است قرمزی عمومی ناشی از التهاب را نیز بهبود بخشد.
مصرف موضعی آزلائیک اسید در روتین مراقبت از پوست، بطور کلی سلامت پوست را بهبود می دهد. این مرحله از روتین شما می تواند یک شوینده صورت یا کرم و سایر محصولات باشد. در هر صورت با استفاده از محصولات حاوی آزلائیک اسید به مرور متوجه بهبود چشمگیری در پوست خود خواهید بود. بدین ترتیب، قرمزی های پوست و جوش و آکنه ها بطور قابل توجهی کاهش خواهد یافت.
آزلائیک اسید می تواند به اصلاح رنگ پوست شما کمک کرده و آن را یکدست و یکنواخت کند. این اسید پوستی، با مهار آنزیم های مرتبط با هایپرپیگمنتاسیون، با تیرگی ها مقابله می نماید. بطوریکه هر گونه تغییر رنگ یا لک های تیره روی پوست را که ناشی از جوش و آکنه و غیره باشند، کاهش می دهد. علاوه بر این، ممکن است به درمان لک های ناشی از ملاسما کمک کند. بنابراین به مرور باعث اصلاح نواحی تیره شده و پوست را یکدست تر می سازد.
اسید ازلائیک ممکن است به درمان روزاسه کمک کند. بنابراین، اگر صورت شما به دلیل روزاسه مستعد لک های قرمز و سوزش است، اسید آزلائیک ممکن است برایتان مفید باشد. این ماده فعال باعث کاهش التهابات پوستی شده و با عفونت ثانویه در روزاسه مبارزه می کند. بعلاوه، ژل حاوی آزلائیک اسید به اندازه کافی ملایم است و به خوبی روی پوست های حساس قابل استفاده می باشد. بنابراین اگر پوست حساس و مستعد رزاسه دارید، نیازی نیست نگران حساسیت زایی این ماده باشید. این اسید پوستی همچنین می تواند رنگ کلی پوست شما را بهبود بخشد.
آزلائیک اسید همچنین ممکن است جوش های سرسیاه را کاهش دهد. فرمول های حاوی آزلائیک اسید، اثربخشی قابل توجهی در درمان جوش های سرسیاه و مشکلات پوستی مرتبط ارائه می دهند. بر اساس تحقیقات انجام شده، این ماده بعنوان یک درمان مؤثر برای آکنه کومدونال و همچنین انواع مختلف جوش و آکنه های التهابی از جمله پاپول، پاسچول، ندول و ندولوسیست عمل می کند. جوش های سرسیاه نوعی کومدون هستند، بنابراین آزلائیک اسید می تواند در درمان آنها نیز مفید باشد. اگر چه این اسید پوستی بطور کلی به خوبی توسط پوست قابل تحمل است، اما برخی از افراد ممکن است سوزش خفیف و موضعی را بعنوان عارضه جانبی اصلی آن تجربه کنند. در هر حال، استفاده از آزلائیک اسید موضعی، چه بعنوان یک درمان مستقل و چه در ترکیب با سایر ترکیبات، در درمان جوش های سرسیاه مؤثر است.
یکی از مزایای مهم آزلائیک اسید این است که می تواند برای استفاده در دوران بارداری بی خطر باشد. بنابراین می توان با خیال راحت از آن برای درمان آکنه، روزاسه، لک و رنگدانه های تیره در دوران بارداری استفاده نمود. با این حال، همیشه بهتر است قبل از استفاده از این ماده در دوره بارداری با پزشک متخصص مشورت کنید
اینها بخشی از فواید اصلی آزلائیک اسید برای پوست هستند. بنابراین این ماده به لایه برداری و حذف سلول های مرده پوست کمک می کند، جوش ها را کاهش می دهد و ممکن است به درمان روزاسه و ملاسما نیز کمک کند. افزون بر اینها؛ با توجه به مطالعات انجام شده در مورد بررسی اثر آزلائیک اسید برای درمان فولیکولیت که یک بیماری پوستی شایع است که باعث التهاب فولیکول های مو می شود، محققان متوجه شده اند که استفاده از فوم 15% آزلائیک اسید در طول چهار هفته توانسته کاهش قابل توجهی در درد مرتبط با فولیکولیت ایجاد کند. اینها نشان دهنده فواید زیاد و متعدد ازلائیک اسید برای مشکلات مختلف پوست هستند.
تاکنون با فواید مختلف آزلائیک اسید اشنا شده اید. مهم ترین مزیت این اسید، کمک به درمان جوش و آکنه های پوستی است. آزلائیک اسید بعلت داشتن خواص کومدولیتیک، ضد التهابی و لایه برداری، به شدت در بین علاقه مندان به مراقبت از پوست بعنوان یک درمان ضد آکنه محبوب شده است. اما شاید این موضوع را ندانید که این ماده فعال چگونه به مبارزه با آکنه کمک می کند. بطور کلی، اسید آزلائیک با مهار آنزیم های خاص، بعنوان یک درمان مفید برای جوش ها عمل می کند. این آنزیم ها بر فعالیت شیمیایی لایه سطحی پوست شما تأثیر می گذارند. این مهار آنزیمی از سنتز DNA باکتری های ایجادکننده آکنه جلوگیری خواهند کرد.
از طرفی دیگر، آزلائیک اسید به لطف خواص آنتی باکتریال خود با جوش ها مبارزه کرده و از عود آن جلوگیری می کند. این ماده با تقویت فرایند گردش و تجدید سلولی، بطور بالقوه به کاهش جای جوش و لکه های تیره کمک می کند. گردش سلولی فرآیندی است که در آن سلول های مرده و لایه قدیمی پوست شما جدا شده و سلول های جدید و سالم جایگزین می شوند. افزایش سرعت گردش سلولی می تواند به پوست کمک کند تا سریع تر خود را بازسازی نماید. این خلاصه ای از عملکرد آزلائیک اسید در درمان جوش و لک ها است. با این وجود، از آنجاییکه اسید آزلائیک به عمق پوست نفوذ نمی کند، برای درمان آکنه کیستیک عمیق و شدید، ماده ضعیفی خواهد بود.
در این بخش به این سوال می پردازیم که اسید آزلائیک چگونه با سایر درمان ها مقایسه می شود؟ با توجه به مطالب فوق، اسید آزلائیک می تواند پوست را لایه برداری کند. با این حال، برخلاف سایر اسیدهای لایه بردار از قبیل آلفا و بتا هیدروکسی اسیدها مانند اسید گلیکولیک و اسید سالیسیلیک، آزلائیک اسید به اندازه کافی بعنوان یک لایه بردار شیمیایی قوی نیست. بلکه یک لایه بردار ملایم و سطحی می باشد. این ماده بسیار ملایم می باشد و به همین دلیل، احتمال تحریک پوست شما در اثر مصرف آن کمتر است. بعبارتی مانند اغلب اسیدها پوست را تحریک نمی کند. اما در عین حال، محصولات مراقبت از پوست حاوی آزلائیک اسید برای اثرگذاری به زمان بیشتری نیاز دارند.
به دلیل عملکرد آهسته، آزلائیک اسید در ترکیب با سایر روش های درمان آکنه، بهترین عملکرد را ارائه می دهد. این ماده در صورت استفاده ترکیبی، می تواند مشکلات پوستی متعددی از جمله مشکلات ناشی از افزایش سن و آکنه های سرسخت را برطرف نماید. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خواص و کاربردهای آزلائیک اسید برای پوست خود با پزشک مشورت کنید. در مجموع، اگر سایر اکتیوها و ترکیبات فعال مانند رتینول، اسید سالیسیلیک، بنزوئیل پراکسید و غیره برای درمان آکنه های شما مؤثر نبودند، آزلائیک اسید انتخاب مطمئنی برایتان می باشد. این ماده همچنین، با اکثر ترکیبات سازگار است.
همانطور که متوجه شده اید؛ اسید آزلائیک فواید زیاد و متعددی برای پوست دارد. از این رو، برای بهره مندی از این مزایای عالی می توان آن را در روتین مراقبت از پوست خود قرار دهید. خوشبختانه آزلائیک اسید را می توان با خیال راحت بصورت روزانه استفاده کرد. محصولات حاوی این ماده عموماً ایمن هستند و اکثر پوست ها به خوبی آنها را تحمل می کنند. با این حال، اگر پوست بسیار خشک، حساس یا مستعد آکنه دارید، از این محصولات بصورت یک روز در میان استفاده کنید. پس از آنکه پوست شما به آزلائیک اسید عادت کرد، می توانید به آرامی دفعات استفاده را افزایش دهید و به مصرف روزانه برسانید. بنابراین بطور کلی، آزلائیک اسید را می توان بطور منظم و روزانه استفاده نمود. اما در صورت وجود حساسیت پوست، یک روز در میان باید از ان استفاده کرد. در صورت وجود بیماری های پوستی پیشرفته، بهتر است قبل از مصرف ازلائیک اسید با یک متخصص پوست مشورت کنید. آنها می توانند شما را در انتخاب درمان مناسب تر راهنمایی کنند.
آزلاییک اسید یک اسید پوستی با فواید چند منظوره است. افرادی که مشکلات پوستی مانند جوش و آکنه، لک و رنگدانه های تیره، ملاسما یا روزاسه دارند، میتوانند از آن استفاده کنند. اما شما باید به خوبی بدانید که چگونه می توانید اسید آزلائیک را در روتین روزانه مراقبت از پوست خود بگنجانید. بطور کلی، محصولات آزلائیک اسید به شکل های ژل، فوم و کرم موجود است. این اشکال مختلف آن، باعث سهولت در استفاده در نواحی مختلف بدن می شوند. بطوریکه اگر قرار است آن را در ناحیه بزرگی از پوست مانند پشت خود استفاده کنید، نوع فومی آن برایتان مناسب تر است. کرم یا ژل آزلائیک اسید نیز برای پوشش نواحی کوچک تر مانند صورت ایده آل می باشد. در زیر نحوه استفاده از آزلائیک اسید روی پوست آورده شده است:
- ابتدا پوست صورت خود را کاملاً بشویید و تمیز کنید. زیرا محصول روی پوست تمیز بهتر جذب می شود.
- استفاده از اسیدهای AHA مانند گلیکولیک یا لاکتیک اسید و اسیدهای BHA مانند سالیسیلیک اسید و یا رتینول را در نظر بگیرید. این کار به باز شدن روزنه های پوست شما و پذیرش آسان اسید آزلائیک کمک می کند.
- روزی دو بار، یک لایه نازک از آزلائیک اسید را روی پوست خشک بزنید.
- سپس از یک مرطوب کننده آبرسان استفاده کنید. صبح ها بعد از استفاده از آزلائیک اسید، از کرم ضد آفتاب با SPF 30 استفاده نمایید.
- توجه داشته باشید که متخصصان توصیه می کنند برای پوست های حساس، از آزلائیک اسید فقط یک بار در روز استفاده کنید. برای این منظور، باید مقداری به اندازه یک نخود فرنگی از آن را روی نواحی کوچک تر مانند پوست صورت یا گردن بزنید.
- سعی کنید محصولات آزلائیک اسید موضعی را از برندهای معتبر تهیه نمایید که حاوی غلظت مناسبی از آزلائیک اسید باشند.
کرم ضد جوش آزلائیک اسید 10 درصد اوردینری فرمولی ایمن و موثر با غلظت 10% آزلائیک اسید دارد. این کرم در کاهش جوش و آکنه ها و جلوگیری از بروز مجدد آن ها بسیار مفید است. همچنین به بهبود کدری، علائم پیری، لک و جای جوش و تیرگی های پوست کمک می کند. در نتیجه با اصلاح ناهمواری های متعدد، پوستی روشن و یکدست تر به شما می دهد. این فرمول بصورت کرم ژل شده و کاملا سبک و غیر چرب و زودجذب است. علاوه بر این، این اسید طبیعی دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی بوده و از پوست شما محافظت می کند. این کرم فرمولی ایمن و فاقد مواد شیمیایی مضر دارد. بنابراین برای تمامی انواع پوست ها مناسب می باشد.
کرم ضد لک روشن کننده و تسکین دهنده 10% آزلائیک اسید پائولا چویس نیز یک محصول مراقبتی چندکاره است. این فرمول منحصربفرد با آزلائیک اسید 10%، اسید سالیسیلیک 0.5% و عصاره ریشه شیرین بیان فرموله شده است. همچنین دارای بافت کرم-ژل سبک و بدون چربی می باشد. این محصول در پاکسازی منافذ و پیشگیری و درمان آکنه و جوش موثر است. در کنار آن به تسکین تحریک و قرمزی ها و کاهش ظاهر لک ها و اسکار آکنه کمک می کند. از این رو، رنگ و بافت ناهموار پوست را بهبود داده و آن را روشن و یکدست و شفاف می سازد. این کرم را می توانید به تنهایی یا در ترکیب با سایر محصولات مراقبتی استفاده کنید. مصرف آن، پوستی صاف تر، درخشان تر و جوان تر برایتان به ارمغان می اورد. این کرم ازلائیک از محبوبیت جهانی برخوردار است و برای همه انواع پوست مناسب می باشد.
اگر چه آزلائیک اسید می تواند از بسیاری جهات برای پوست شما مفید باشد، اما مانند بسیاری از ترکیبات شیمیایی دیگر ممکن است عوارض جانبی خاصی نیز داشته باشد. در ادامه مطلب، اطلاعات بیشتری را در مورد عوارض احتمالی آن در اختیار شما قرار می دهیم.
بطور کلی، افرادی که پوست حساسی دارند یا مبتلا به اگزما هستند، ممکن است هنگام استفاده از آزلائیک اسید روی صورت خود دچار سوزش شوند. افراد دارای پوست حساس ممکن است عوارض جانبی مانند قرمزی، تورم و احساس سوزش جزئی پوست را تجربه کنند. شما بایستی در صورت بروز هر گونه عارضه جانبی، فوراً با متخصص پوست مشورت کنید. برخی از عوارض جانبی دیگر استفاده از آزلائیک اسید روی پوست عبارتند از:
- احساس سوزش یا گزگز خفیف روی پوست
- پوسته پوسته شدن یا اثر لایه ریزی پوست در ناحیه مورد نظر
- بروز خشکی و خارش روی پوست
- قرمزی و التهاب و تورم پوست
بنابراین، استفاده از آزلائیک اسید در روتین مراقبت از پوست می تواند به درمان مشکلات پوستی شما کمک کند. با این حال، در صورت زیاده روی در این کار و استفاده بیش از حد از ازلائیک اسید ممکن است سد پوستی شما به خطر بیفتد. در اینصورت باید مصرف آزلائیک اسید را متوقف کرده و به دنبال محصولاتی بروید که سد دفاعی پوست را ترمیم کند و بهبود دهد.
بعلاوه، شواهد نشان می دهد که آزلائیک اسید ممکن است باعث مشکلات تنفسی، تب، درد مفاصل و گرفتگی قفسه سینه نیز شود. با این حال، این عوارض جانبی بسیار نادر هستند.
اگر دچار هر گونه عارضه جانبی شده اید، استفاده از محصول را متوقف کرده و به پزشک مراجعه کنید. بهتر است ابتدا قبل از استفاده از محصولات، تست حساسیت انجام دهید تا مشخص شود که آیا به آنها حساسیت دارید یا خیر. انجام تست حساسیت، راهی مطمئن برای ارزیابی واکنش های آلرژیک پوست به این محصولات است.
هنگام استفاده از آزلائیک اسید، به یاد داشته باشید که پس از آن از مرطوب کننده و ضد آفتاب استفاده کنید. این ماده لایه سطحی پوست شما را از بین برده و ممکن است آن را در برابر عوامل آسیب رسان محیطی حساس و آسیب پذیر کند. همچنین، هنگام استفاده از محصولات مراقبت از پوست حاوی آزلائیک اسید، از استفاده از ترکیبات قابض و شوینده های قوی خودداری نمایید. به این ترتیب، همواره به حفظ سلامت پوست و سد دفاعی آن اهمیت دهید.
در بخش های قبل، اطلاعات کامل و جامعی در مورد اسید ازلائیک و نحوه استفاده آن و موارد دیگر آورده شده اند. همانطور که گفته شد، اسید آزلائیک یک ماده فوق العاده مفید برای مراقبت از پوست است و می تواند راه حل درمانی برای بسیاری از مشکلات پوستی باشد. در پایان، این بحث را با چند نکته مفید دیگر به پایان می رسانیم.
- آزلائیک اسید در مقایسه با رتینول برای درمان جوش و آکنه مؤثرتر و تحمل پذیرتر است. بنابراین این ماده بطور ویژه برای درمان جوش ها از رتینول بهتر خواهد بود.
- عملکرد آزلائیک اسید در درمان ملاسما از ویتامین C مؤثرتر است. بنابراین برای رفع این لک های تیره، آزلائیک اسید از ویتامین سی بهتر خواهد بود.
- آزلائیک اسید می تواند در بهبود کراتوز پیلاریس نیز مؤثر باشد. کراتوز پیلاریس (KP) یک بیماری پوستی شایع است که با لکه های کوچک، زبر و برآمده روی پوست مشخص می شود. این لک ها معمولاً روی بازوها، ران ها و گونه ها ظاهر می شوند. علت بروز آنها نیز تجمع کراتین در فولیکول های مو می باشد. آزلائیک اسید ممکن است به کاهش قرمزی، ضایعات و التهاب مرتبط با کراتوز پیلاریس کمک کند.
- مدت زمانی که طول می کشد تا نتایج استفاده از آزلائیک اسید را مشاهده کنید، در افراد مختلف یکسان نیست. بطور کلی، اثرات آزلائیک اسید به دوز و قدرت محصول مورد استفاده بستگی دارد. بر اساس شواهد، ممکن است بین 6 تا 8 هفته طول بکشد تا نتایج قابل مشاهده ای را از مصرف آزلائیک اسید ببینید. اگر می خواهید اطلاع دقیق تری از بازه زمانی مورد انتظار برای مشاهده نتایج این درمان کسب کنید، با پزشک خود مشورت نمایید.
آزلائیک اسید یک ماده مفید و خصوصا یک ضد جوش موثر است که عملکرد عالی برای آکنه خفیف تا متوسط دارد. این ماده در فرمول محصولات مراقبتی بدون نسخه و فرمولاسیون های قوی تجویزی موجود است. خواص آنتی باکتریال و آنتی اکسیدانی قوی این ماده باعث خنثی سازی رادیکال های آزاد و باکتری های مولد آکنه می شود. به همین دلیل در کنترل مشکلات آکنه و لک ها و سایر مشکلات بسیار مؤثر است. بعلاوه، اگر پوست شما مستعد ایجاد جای زخم و جوش است، اسید آزلائیک یکی از راهکارهای عالی برای مقابله با آنهاست. خواص پایدار و مفید اسید آزلائیک به حل بسیاری از مشکلات پوستی از جمله لک ها و ناهمواری رنگ و بافت پوست کمک می کند.
در این مقاله، بررسی اجمالی در مورد این ماده ملایم مراقبت از پوست ارائه شده است. همانطور که در این مطلب گفته شد، اسید ازلائیک جزو ترکیبات مفید مراقبت از پوست می باشد. مزایای متعدد این ماده شامل لایه برداری، مدیریت آکنه و درمان روزاسه و لک ها و غیره است. با توجه به فواید ذکر شده برای ازلائیک اسید، باید همین امروز آن را به روتین پوستی خود اضافه کنید. برای این منظور، می توانید از ژل، فوم یا کرم های حاوی اسید آزلائیک استفاده کنید. اگرچه اسید آزلائیک برای استفاده روزانه ایمن می باشد، اما اگر پوست بسیار حساس یا خشکی دارید، بهتر است آن را بصورت یک روز در میان استفاده کنید. در صورت بروز هر گونه عارضه جانبی نیز با پزشک مشورت کنید.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت رایا میکاپ / رایا کازمتیک می باشد.