بستن

بنر هدر دسکتاپ
بنر هدر موبایل

چه محصولات پوستی با هم تداخل دارند؟

چه محصولات پوستی با هم تداخل دارند؟
چکیده این مطلب : انتشار : 1401/03/03 226 نظر

همان طور که می دانید اصلی ترین مراحل یک روتین مراقبت از پوست شامل شوینده صورت، آبرسان، مرطوب کننده و کرم ضد آفتاب می باشد. اما به مرور و با افزایش سن بافت و کیفیت پوست ما دچار آسیب هایی از جمله چین و چروک، افتادگی، لک های تیره و ... می شود. به همین دلیل در سنین بالای 30 سال می توان برخی دیگر از مراحل را به روتین پوستی اضافه کرد که به درمان و پیشگیری از بروز پیری زودرس و آسیب های دیگر کمک کنند. محصولات درمانی و جوانساز اغلب دارای ترکیبات فعال و قدرتمندی مانند پپتایدها، رتینول، اسیدها، اکتیوها و ... برای برطرف کردن مشکلات و نگرانی‌های پوستی هستند.

هر یک از این ترکیبات تاثیر زیادی در بهبود بافت پوست خواهند داشت. اما برخی از این ترکیبات ممکن است با هم تداخل داشته و ناسازگار باشند. از این رو با مصرف همزمان آن ها، نه تنها کمکی به درمان مشکلات پوستتان نمی کنید، بلکه حتی این امکان وجود دارد که به پوست خود آسیب برسانید. در این مقاله بر آنیم که شما را از ترکیبات فعالی که با هم سازگار نبوده و نباید در کنار یکدیگر مصرف شوند، آگاه سازیم. پس اگر شما هم در روتین های پوستی خود از این محصولات استفاده می کنید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید. 

چه محصولات پوستی با هم تداخل دارند؟

بحث تداخل ترکیبات به کار رفته در فرمولاسیون محصولات از جمله اکتیوهایی مانند رتینول، آلفا هیدروکسی اسیدها (AHA)، بتا هیدروکسی اسیدها (BHA)، نیاسینامید و ویتامین سی و ... مسئله بسیار مهمی است و به سختی می توان با قطعیت در مورد آن ها سخن گفت. اما آن چه که در منابع معتبر علمی به آن اشاره شده است، به شرح زیر می باشد.  

1.    رتینول

رتینول یا رتینوئید ها یکی از ترکیبات جوانساز و ضد پیری قوی برای پوست هستند که از خانواده ویتامین A می باشند. این ماده احیا کننده پوست بوده و به کاهش خطوط و چروک پوستی و لک های تیره و آکنه کمک می کند. استفاده از رتینول در کنار پپتاید عملکرد خوبی داشته و منجر به سفت شدن پوست می شود. از طرفی نیز رتینول در کنار هیالورونیک اسید و سرامیدها نیز بسیار مفید بوده و مانع خشکی و تحریک پوست می شود. 

2.    اسیدهای لایه بردار آ اچ آ و بی اچ آ 

آلفا هیدروکسی اسیدها (AHA) و بتا هیدروکسی اسیدها (BHA) اسیدهای لایه بردار هستند که به بهبود بسیاری از مشکلات پوستی کمک می کنند. اما این اسیدها مانند سالیسیلیک اسید، لاکتیک اسید، گلیکولیک اسید و ... نباید در کنار رتینول مصرف شوند. زیرا این دو ماده لایه بردار در کنار یکدیگر سبب لایه برداری بیش از حد و خشک و ملتهب و حساس شدن پوست می شوند. از طرفی هم این دو ماده در کنار هم سبب ناپایداری شده و اثرات درمانی همدیگر را کاهش می دهند. 

3.    لایه بردارهای فیزیکی و شیمیایی

لایه بردارهای شیمیایی شامل اسیدها می باشند و لایه بردارهای فیزیکی همان اسکراب ها هستند. استفاده همزمان از دو یا چند محصول لایه بردار در کنار هم می تواند منجر به تحریک پوست و بروز حساسیت و قرمزی و التهاب شود. علاوه بر این چنانچه از اسید سیتریک همراه با سایر لایه بردارها استفاده نمایید سبب ایجاد قرمزی و تحریک پوست خواهد شد.

4.    ویتامین سی

ویتامین سی یک ترکیب فعال و سرشار از آنتی اکسیدان است. این ویتامین از پوست در برابر آسیب های محیطی و اثرات مخرب رادیکال های آزاد محافظت کرده و به روشن و درخشان و شفاف شدن پوست کمک می کند. همچنین در کاهش لک های پوستی و کدری و تیرگی آن بسیار موثر است. استفاده از ویتامین C در کنار سایر ترکیبات آنتی اکسیدانی از جمله ویتامین E قدرت اثربخشی آن را چندین برابر می سازد. اما این ویتامین نباید به صورت همزمان با رتینول ها مورد استفاده قرار گیرد. همچنین استفاده از ویتامین سی در کنار آلفا هیدروکسی اسیدها مجاز نمی باشد. زیرا این اسیدها می توانند Ph ویتامین C را تغییر داده و آن را ناپایدار سازند. از این رو اثربخشی آن را نیز مختل می سازند. یکی دیگر از تداخلات مهم ویتامین سی، استفاده آن به همراه رتینول و بنزوئیل پراکسید و اسیدهای AHA/BHA می باشد. این ترکیبات قوی در کنار هم پوست را تحریک کرده و آن را خشک می کنند. 

5.    پپتایدها

پپتایدها ترکیبات ضد پیری و جوانساز موثر و قدرتمندی هستند. این ترکیبات در بهبود بافت و رنگ پوست تاثیرات چشمگیری دارند. اما باید توجه نمایید که استفاده از پپتایدها و اسیدهای لایه بردار در کنار هم مجاز نمی باشد. زیرا اثربخشی و نتایج پپپتایدها را کم می کنند. همچنین استفاده از ویتامین سی و پپتایدها در یک روتین پوستی نیز خوب نبوده و اثر پپپتاید را کاهش می دهد. 

6.    نیاسینامید

نیاسینامید یا ویتامین B3 یک آنتی‌اکسیدان و ضدالتهاب قوی است که به روشن و یکدست شدن رنگ پوست کمک می کند. این ماده باعث تحریک پوست نمی شود و با اغلب محصولات مراقبت از پوست استفاده می شود. اما استفاده از نیاسینامید به همراه اسیدهای لایه بردار مناسب نبوده و می تواند باعث حساسیت پوست شود. همچنین استفاده همزمان از نیاسینامید و ویتامین سی در یک روتین پوستی ممکن است به شدت پوستتان را ملتهب و حساس نماید. از طرفی نیز با وجود اینکه هر دوی این ترکیبات آنتی اکسیدان هستند اما در کنار هم، اثر یکدیگر را به طور کامل خنثی می کنند. بنابراین باید با فاصله از هم استفاده شوند. 

7.    بنزوئیل پراکساید  

بنزویل پراکسید یک ماده موثر ضد جوش و چربی برای پوست های مستعد آکنه است که می تواند سبب خشک شدن پوست شود. لذا در استفاده از آن ها باید احتیاط کرد. بنزویل پراکسید با رتینول و سایر ترکیبات ضد جوش نباید استفاده شود. از طرفی بنزویل پراکسید و رتینول اثر یکدیگر را خنثی می کنند.

8.    هیالورونیک اسید

در میان اکتیوها، اسید هیالورونیک یک ترکیب آبرسان قدرتمند می باشد. این ماده با هیچ عنصر دیگری تداخل نداشته و بالعکس می تواند از بروز تحریکات و التهابات پوستی ناشی از لایه برداری و مصرف ترکیبات قوی تر پیشگیری نماید. این ماده پوست را آرام تر کرده و آن را تسکین می دهد. بنابراین استفاده از آن در کنار سایر ترکیبات در روتین های پوستی توصیه می شود. 

کلام آخر

ترکیبات قدرتمند ضد پیری، ضد چروک و ضد لک می توانند پوست را جوان تر، شاداب تر، نرم تر و صاف تر کنند. اما موضوع مهمی که در استفاده از این محصولات باید رعایت کنید، این است که اگر به تازگی در روتین پوستی خود، استفاده از اکتیوها را شروع کرده اید، این محصولات را با احتیاط زیادی مصرف نمایید. همچنین اگر پوست های بسیار حساسی دارید، قبل از استفاده از محصولات جدید، ابتدا آن ها را روی قسمت کوچکی از بازوهای خود تست کنید. اگر پس از گذشت 24 ساعت هیچ گونه واکنش آلرژیکی مشاهده نکردید، آنگاه می توانید آن را وارد روتین مراقبت از پوست صورت خود کنید. زیرا پوست های حساس در مقایسه با سایر انواع پوست ها آسیب پذیرتر بوده و ممکن است با ترکیبات دیگری هم تحریک شوند. یکی دیگر از مواردی که باید در هنگام استفاده از ترکیبات فعال لایه بردار و جواساز رعایت نمایید، استفاده از ضدآفتاب است. این ترکیبات قوی حساسیت پوست را نسبت به آفتاب افزایش می دهند. بنابراین در تمام طول دوره مصرف این محصولات باید هر روز از یک ضد آفتاب با SPF مناسب استفاده کنید. 

معرفی بهترین محصولات جوانساز و لایه بردار پوست

سرم لایه بردار پیلینگ سلوشن AHA و BHA اوردینری یکی از قدرتمند ترین سرم های لایه بردار پوست است. این سرم با استفاده از اسیدهای لایه بردار AHA 30٪ و BHA 2٪ فرموله شده که با لایه برداری از سطح پوست و رفع سلول های مرده، آن را روشن و درخشان می سازد. این لایه بردار همچنین به بهبود خطوط و چروک ظریف، جوش، لک ها و منافذ باز پوست کمک کرده و پوستی شفاف و یکدست تر به شما می بخشد. مصرف این سرم در کنار رتینوئید و ویتامین سی توصیه نمی شود.

کرم ویتامین سی 23% + هیالورونیک اسید 2% اوردینری یک کرم ضد لک و روشن کننده برای انواع پوست است. این کرم با 23% آسکوربیک اسید یا ویتامین سی خالص و پایدار و 2% هیالورونیک اسید فرموله شده که در کنار آبرسانی پوست به یکدست شدن ناهمواری های آن کمک می کند. این سرم به مرور موجب بهبود علائم پیری و خطوط و چروک های سطحی و کاهش لک های پوستی می شود.

سرم ضد چروک و جوانساز رتینول اینکی لیست یک سرم ضد پیری فوق العاده موثر می باشد. این سرم حاوی 1 درصد رتینول یا ویتامین A و 0.5 درصد رتینوئید می باشد که در حفظ جوانی و سلامتی پوست اثرات خیره کننده ای دارند. این سرم همچنین با افزایش کلاژن سازی پوست سبب بازسازی سلول های آن می شود. از طرفی نیز خطوط ریز و چین و چروک های صورت را به حداقل می رساند. این سرم با رطوبت رسانی پوست به تسکین آن و کاهش احتمال بروز حساسیت کمک می کند. 
سرم روشن کننده و یکدست کننده نیاسینامید گود مولکولز یک سرم درمانی موثر برای پیشگیری و درمان لک و جوش ها است. این سرم حاوی 10% نیاسینامید یا ویتامین B3 بوده و به اصلاح رنگ و بافت ناهموار پوست کمک می کند. همچنین موجب صاف و یکدست تر شدن پوست و رفع کدری و تیرگی آن می شود. این سرم پوست را روشن و سالم تر کرده و به مرور نیز منافذ باز آن را کاهش می دهد.

سرم بافه + کوپر پپتید مس 1% اوردینری یک سرم پپتیدی و جوانساز برای انواع پوست می باشد. این سرم با بهره گیری از کمپلکس پپتیدهای مغذی، هیالورونیک اسید، ماتریکسیل، آمینو اسیدهای ضروری و ... به بهبود علائم پیری و خطوط و چروک های پوستی کمک می کند. همچنین پوست را کاملا آبرسانی و مرطوب کرده و سطح کلاژن و الاستین آن را بهبود می دهد. این سرم جوانساز با افزایش استحکام و انعطاف پذیری و قابلیت ارتجاعی پوست، ظاهری صاف و سالم و جوان تر به آن می دهد. 

نظرات

زاهده درازهی
۰۰
پاسخسلام ، خیلی مفید و ارزشمند بودن
حمیدرضا
۰۰
پاسخسلام وقت بخیر...میخواستم بدونم پماد الدوکین( هیدروکینون) با شوینده ویتالایر وایت ویت تداخل دارد با ترمیم کننده اون چطور؟ و اینکه روز بعد از مصرف الدوکین با آب خالی میشه شست یا حتما باید با شوینده باشه ؟ممنون
مدیر
۰۰

سلام وقت بخیر لطفا به واتساپ پیام بدبد

طوبا
۰۰
پاسخسلام.میخاستم بدونم شبها بعد از پیلینگ اوردینری میشه بعدش از آلفا اربوتین و ویتامین سی هم استفاده کرد یانه فقط آبرسان باید بزنیم؟تداخلی باهم دارن؟
مدیر
۰۰

سلام وقت بخیر، خیر تداخل دارند

مریم دریکوندی
۰۰
پاسخسلام
میتونیم سرم جوانساز کاز دی باها که حاوی پپتاید هست با ژل دیفرین همزمان استفاده کنیم؟
مدیر
۰۰

سلام وقت بخیر بله

قربانی
۰۰
پاسخسلام میشه از سرم سالیسیلیک اسید اوردینری صبح ها و از سرم نیاسینامید اسید اوردینری شب ها استفاده کرد؟ یا باز به همین صورت هم تداخل دارن یا اثر هم دیگه رو از بین میبرن؟
مدیر
۰۰

سلام وقت بخیر بله مشکلی نداره

علیپور
۰۰
پاسخسلام کرم ژل لایه بردار ویتالیر و سرم ضد لک ویتالیر را پشت سرهم در یک شب استفاده کنم؟
یا هر کدام را هر شبی جدا ؟
مدیر
۰۰

سلام وقت بخیر، سلام موردی نداره، ترجیحا یکی صبح و دیگری شب استفاده شود

مهسا یاری
۰۰
پاسخسلام وقتتون بخیر از کرم ترمیم کننده اون(سیفالکیت) یا سرم رتینول اوردینری میشه هم زمان باهم بعد از لیزر صورت استفاده کرد؟
مدیر
۰۰

سلام وقت بخیر بعد از لیزر نباید از رتینول استفاده کنید

Sajedeh Afshari
۰۰
پاسخسلام استفاده لاکتیک اسید و نیاسینامید تداخل دارند؟
مدیر
۰۰

سلام وقت بخیر یکی شب و دیگری صبح استفاده شود

نازنین
۰۰
پاسخسلام ببخشید با سرم الفااربوتین میشه سیکالفیت بزنم
مدیر
۰۰

سلام وقت بخیر بله

ارزو
۰۰
پاسخمیتونم سرم ویتامین سی گارنیر رو با سرم دور چشم کافئن اوردینری استفاده کنم؟
و سرم ویتامین سی رو به دور چشمم نمیزنم
مدیر
۰۰

سلام وقت بخیر بله موردی نداره

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

جدیدترین مقالات

whatsapp