بستن

بنر هدر دسکتاپ
بنر هدر موبایل

رتینول و لاکتیک اسید با چه درصد و غلظت هایی برای ما مناسب است؟

رتینول و لاکتیک اسید با چه درصد و غلظت هایی برای ما مناسب است؟
چکیده این مطلب : انتشار : 1401/04/11 0 نظر

پوست ما با افزایش سن و در اثر آسیب های محیطی و عواملی مانند اشعه های مضر نور خورشید، استرس ها، آلودگی ها و ... دچار تغییرات ناخوشایندی می شود. این عوامل باعث تخریب و تحلیل الاستین و کلاژن پوستمان شده و شادابی و سلامتی و استحکام پوست را به خطر می اندازند. همچنین موجب بروز علائم پیری، لک و تیرگی، منافذ باز، چین و چروک و افتادگی پوست می شوند. یکی از روش های درمانی موثر برای بهبود و پیشگیری از ایجاد این مشکلات پوستی، استفاده از ترکیبات فعال و اکتیوهایی مانند اسیدهای لایه بردار، رتینول، پپتیدها، آمینو اسیدها و ... می باشد. این ترکیبات می توانند با تحریک تولید کلاژن در پوست روند پیر شدن آن را کندتر کرده و رنگ و بافت پوست را بهبود بخشند. 

این اکتیوها با وجود فواید بیشماری که در بهبود وضعیت پوست دارند، ممکن است باعث ایجاد حساسیت و آسیب نیز شوند. بنابراین در مصرف آن ها باید به این نکته دقت کرد که لایه بردار مناسب پوست خود را انتخاب کنید. به ویژه افرادی که پوست حساسی دارند باید در انتخاب ترکیبات فعال و نحوه استفاده از آن ها بسیار مختاط باشند. این گونه می توان به پیشگیری و کاهش عوارض ناشی از مصرف لایه بردارهای شیمیایی و سایر اکتیوها کمک کرد. در این مقاله سعی ما بر آن است که شما را در انتخاب غلظت مناسب ترکیبات اکتیو راهنمایی کنیم. پس لطفا در ادامه این مطلب با ما همراه باشید. 

مهم ترین ترکیبات فعال در محصولات مراقبت از پوست

رایج ترین ترکیبات فعال برای بهبود مشکلات پوستی لایه بردارهای شیمیایی شامل آلفاهیدروکسی اسیدها مانند لاکتیک اسید، گلایکولیک اسید و بتاهیدروکسی اسیدها مانند سالیسیلیک اسید می باشد. همچنین مشتقات ویتامین آ از جمله رتینول و رتینوئیدها به عنوان قوی ترین ترکیبات جوانساز پوست شناخته می شوند. این اکتیوهای پوستی برای کاهش خطوط و چروک، تیرگی و جوش های پوست موثر بوده و سبب روشن و یکدست تر شدن آن می شوند. 

رتینول و لاکتیک اسید با چه درصد و غلظت هایی برای ما مناسب است؟

بکارگیری غلظت های مختلف لایه بردارها و اکتیوها در تهیه محصولات 

مواد فعال و موثر با غلظت های مختلفی در فرمولاسیون محصولات پوستی به کار می روند که با عمق نفوذ و اثربخشی آن ها رابطه مستقیمی دارد. هر چه که غلظت بالاتری از اکتیوها در محصولی به کار رفته باشد، میزان نفوذ آن به عمق پوست بیشتر بوده و در نتیجه اثربخشی بالاتری خواهد داشت. لذا با لایه برداری پوست در عمق های متفاوت ضمن کمک به تجدید سلولی پوست، مشکلات مختلف آن را برطرف می نمایند. ما این لایه برداری را به سه دسته تقسیم کرده ایم.

1.    لایه برداری ملایم و سطحی پوست

استفاده از ترکیبات و لایه بردارهای ملایم و همچنین بهره گیری از درصد و غلظت کمتری از اکتیوها موجب لایه برداری سطحی پوست می شود. به عنوان مثال ترکیبات لایه بردار مانند لاکتیک اسید و سالیسیلیک اسید با درصدهای کم با نفوذ به عمق سطحی پوست لایه های مرده را از بین می برند. همچنین به درمان مشکلات پوستی خفیف مانند تغییر رنگ و لک های سطحی، خشکی و زبری بافت پوست و خطوط ظریف کمک می کنند. بنابراین باعث بروز حساسیت و آسیب به پوست نمی شوند. به همین دلیل همه افراد حتی افراد دارای پوست های حساس می توانند با خیال راحت از آن ها استفاده کنند. 

2.    لایه برداری متوسط پوست

اکتیوهای دیگری نیز وجود دارند که به لایه های عمیق تری از پوست تا لایه میانی نفوذ می کنند. این ترکیبات سلول های آسیب دیده در عمق بیشتری از پوست را هدف قرار داده و مشکلات پوستی مانند جای زخم و جوش، خطوط و چروک و لک و تیرگی های پوستی عمیق تری را درمان می کنند. ترکیباتی مانند گلیکولیک اسید، سالیسیلیک اسید و یا اکتیوهایی با درصدهای متوسط برای این منظور به کار می روند. این اکتیوها میزان حساسیت زایی کمی داشته و در صورتی که به طور اصولی و با احتیاط از آن ها استفاده کنید، هیچ مشکل و آسیبی برای پوست به وجود نمی آورند. 

رتینول و لاکتیک اسید با چه درصد و غلظت هایی برای ما مناسب است؟

3.    لایه برداری قوی و عمقی پوست 

این نوع از لایه برداری به کمک قوی ترین اکتیوها و اسیدهای شیمیایی و با درصد بالاتر صورت گرفته و به سطح عمیق تری از پوست نفوذ می کند. به همین دلیل بیشترین اثربخشی را در بهبود مشکلات و آسیب های پوستی خواهد داشت. این سطح از لایه برداری برای درمان چین و چروک های عمیق و لک و تیرگی های مقاوم در سنین بالاتر به کار می رود. از طرفی به دلیل نفوذ و قدرت بالاتر احتمال بروز واکنش های آلرژیک و حساسیت پس از استفاده از این ترکیبات بیشتر خواهد بود. لذا باید با دقت و احتیاط بیشتری مصرف شوند. 

انتخاب اکتیو و لایه بردار مناسب 

تمام اکتیوها از جمله لاکتیک اسید، گلیکولیک اسید، سالیسیلیک اسید و ... لایه بردارهای موثری هستند که به بهبود رنگ و بافت پوست کمک می کنند. اما هر کدام از آن ها می توانند باعث خشکی و کم آبی و حساس و دهیدراته شدن پوست شوند. بنابراین باید در انتخاب و استفاده از این ترکیبات به دقت عمل کرد. اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که پوست خشک یا حساسی دارید و یا تاکنون از اکتیوها و لایه بردارهای شیمیایی استفاده نکرده اید، باید از این ترکیبات فعال با درصدهای پایین تر شروع کنید. همچنین در ابتدای شروع مصرف، تنها دو بار در هفته از محصول استفاده کرده و به مرور دفعات مصرف را افزایش دهید. این کار سبب می شود که پوستتان برای مصرف آن ها آماده شده و آسیب نبیند. همچنین استفاده از اسیدهای ملایم و درصدهای پایین تر می تواند پوست را برای مصرف دوز بیشتر آماده کند. لذا پس از مدتی می توانید از اسیدهای قوی تری نیز استفاده کنید. 

به عنوان مثال لاکتیک اسید یکی از ملایم ترین آلفاهیدورکسی اسیدها برای لایه برداری پوست است. زیرا در کنار کمک به درمان لک و تیرگی و چروک های سطحی پوست، خاصیت آبرسانی نیز دارند. از این رو باعث ایجاد خشکی ناشی از لایه برداری و تحریک و قرمزی پوست نشده و حتی برای پوست های حساس نیز مناسب است. لذا توصیه می کنیم لایه برداری پوست را با این اسید ملایم با درصد کم تر شروع کنید. سپس به سراغ اسیدهای قوی تر بروید. اما اگر سابقه مصرف اسیدها در روتین مراقبتی خود را دارید می توانید با توجه به میزان حساسیت پوستتان اسید قوی تری را مصرف کنید. 

انتخاب رتینول، رتینوئید و سایر مشتقات ویتامین A با درصد مناسب 

مشتقات ویتانین آ مانند رتینول به عنوان شناخته شده ترین ترکیبات ضد پیری محسوب می شوند. این ترکیبات قدرتمند نیز در کنار اثرات درمانی ممکن است باعث بروز حساسیت پوستی شوند. بنابراین توصیه می کنیم که اگر اولین بار است که مصرف رتینول را تجربه می کنید، در ابتدا از سرم های حاوی رتینول با درصد کم یعنی 0.1 تا 0.2 درصد استفاده نمایید. پس از این که پوستتان به آن عادت کرد می توانید درصدهای بیشتر رتینول را امتحان کنید. همچنین افرادی که قبلا بارها از رتینول استفاده کرده اند، می توانند از غلطت های بیشتری مانند رتینول 1 درصد استفاده کنند. از طرفی دیگر در صورتی که اولین بار است که غلظت های بالای رتینول مانند 2 تا 5 درصد را مصرف می کنید، بهتر است در اوایل دوره مصرف، سه بار در هفته از آن استفاده کنید. در صورت عدم بروز حساسیت و واکنش های آلرژیک می توانید دفعات استفاده را افزایش دهید.

رتینول و لاکتیک اسید با چه درصد و غلظت هایی برای ما مناسب است؟

یکی دیگر از مشتقات ویتامین آ، گرن اکتیو رتینوئید است. این ماده ترکیب جدیدتری نسبت به رتینول است که امروزه توسط کمپانی های سازنده محصولات مراقبتی ارائه شده است. گرن اکتیو رتینوئید عملکرد موثرتر و حساسیت زایی کمتری نسبت به رتینول دارد و برای افرادی که نگران میزان حساسیت زایی رتینول ها هستند، انتخاب ایده آلی برای شروع مصرف است. افراد دارای پوست حساس و کسانی که اولین بار است از این ماده استفاده می کنند بهتر است از گرن اکتیو رتینوئید با غلظت 2 درصد شروع کنند. سپس به مرور دوز و غلظت آن را افزایش دهند. امولسیون ضد چروک گرن اکتیو رتینوئید 2% اوردینری انتخاب مناسب برای شروع مصرف رتینول ها است. این سرم جوانساز و مولتی پپتید با ترکیبات فوق العاده غنی از جمله هیالورونیک اسید، ماتریکسیل 3000 و دو شکل از رتینول و رتینوئیدهای پیشرفته به کاهش علائم پیری پوست کمک می کند. این سرم بدون ایجاد حساسیت و تحریک پوستی باعث تغذیه و رطوبت رسانی پوست و بهبود چروک و لک و ... می شود. 

کلام آخر 

اکتیوها ترکیبات موثر و قدرتمندی هستند. لذا برای مصرف آن ها همواره باید به میزان تحریک پذیری و حساسیت پوست خود دقت کنید. این که می گوییم در ابتدا از اسیدهای با درصدهای کمتر استفاده کنید، بدان معنا نیست که غلطت های کم بی تاثیر هستند. بلکه غلطت های کم برای پیشگیری از حساس شدن پوست و افزایش تحمل آن برای دوزهای بالاتر توصیه می شوند. به عنوان مثال استفاده از سرم لاکتیک اسید 5% اوردینری می تواند برای شما نتایج شگفت انگیزی را در بازسازی و جوانسازی پوست به ارمغان بیاورد. اما در عین حال باعث ایجاد تحریک و التهاب و حساسیت در پوست نشود. پس برای اولین تجربه مصرف و یا برای پوست های حساس مناسب می باشد. در حالی که اگر پوست حساسی ندارید، می توانید برای بازسازی پوست از درصد بیشتری از لاکتیک اسید مانند سرم لاکتیک اسید 10 درصد و هیالورونیک اسید اوردینری استفاده نمایید. 

برای استفاده از سرم های حاوی رتینول نیز می توانید در ابتدا از سرم رتینول اوردینری غلظت 0.2% شروع کنید. پس از آن به سراغ غلظت های 0.5%- 1% بروید. هر سه سرم حاوی رتینول خالص، ویتامین A و هیالورونیک اسید بوده و برای کاهش روند پیری، بهبود خطوط و چروک و لک های پوستی موثر هستند. با این تفاوت که به دلیل داشتن دوزهای متفاوت از قدرت های کم، متوسط و بالایی برخوردارند. همین امر سبب می شود که احتمال حساسیت زایی توسط آن ها متفاوت باشد. بنابراین سرم ها را با توجه به نوع پوست خود انتخاب نمایید. 

نکته مهمی که باید در زمینه مصرف اکتیوهای قوی به آن توجه کنید، عدم مصرف چند اکتیو در کنار یکدیگر است. زیرا این ترکیبات ممکن است با یکدیگر تداخل داشته و باعث بروز حساسیت پوستی شوند. برای این منظور مبحث تداخلات ترکیبات پوستی را مطالعه نمایید. از طرفی دیگر ترکیبات قوی می توانند تا حدی باعث خشک و حساس شدن پوست شوند، بنابراین پس از آن ها از یک آبرسان و مرطوب کننده نیز استفاده کنید. در آخر باید اشاره کنیم بیشتر اکتیوها در روتین شب مورد استفاده قرار می گیرند. اما از انجایی که باعث افزایش حساسیت پوست در برابر نور خورشید و آسیب های محیطی می شوند باید در طول دوران مصرف اسیدها، هر روز از ضد آفتاب استفاده نمایید. 

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

جدیدترین مقالات