بستن

بنر هدر دسکتاپ
بنر هدر موبایل

انواع لک های پوستی و درمان آن ها 

انتشار : 1401/02/22 0 نظر 4,953 بازدید

دانلود رایگان انواع لک های پوستی و درمان آن ها 

همه ما به دنبال داشتن پوستی سالم و زیبا و بی نقص هستیم اما گاهی به دلایل مختلفی لک های تیره روی پوستمان ظاهر می شوند. این لک ها به راحتی و با رعایت اصول صحیح مراقبت از پوست قابل پیشگیری و یا درمان هستند. اولین گام برای درمان این لک ها، شناختن نوع لک است. بنابراین اگر شما نیز به دنبال داشتن پوستی صاف و یکدست هستید، در ادامه این مطلب با ما همراه یاشید. 

انواع لک های پوستی 

لک ها در واقع در اثر تکثیر و تجمع بیش از حد ملانین یا سلول های رنگدانه ای پوست در یک ناحیه به وجود می آیند. این لک های تیره می توانند بر اثر دلایل مختلفی از جمله اشعه های مضر نور خورشید، افزایش سن، بارداری و مشکلات هورمونی، جای باقی مانده از زخم و جراحات و جوش ها، استفاده از لوازم آرایشی فیک و یا برخی بیماری های خاص و .... ایجاد شوند. در ادامه توضیحات مفصلی در رابطه با مهم ترین عوامل ایجاد لک خواهیم داد. 

1.    لک های حاصل از جای جوش و آکنه

یکی از شایع ترین نوع لک های پوستی، لک های باقی مانده از جای جوش هستند که به آن ها لک آکنه یا جای جوش گفته می شود. این لک ها در اثر جوش هایی ایجاد می شود که پس از بهبودی، از خود لک های قهوه ای یا قرمز روی پوست بر جای می گذارند. اما باید بدانید که تمامی جوش ها باعث ایجاد لک نمی شوند بلکه عوامل متعددی می توانند در بروز این لک ها اثر بگذارند. به عنوان مثال احتمال ایجاد این لک ها در جوش های بزرگ تر که قرمز و ملتهب و چرکی شده اند، بیشتر است. همچنین اگر جوش هایتان را دستکاری و تحریک کنید نیز احتمال ایجاد اسکار آکنه و لک شدنشان را بیشتر می کنید. همچنین قرار گرفتن در معرض نور آفتاب نیز می تواند سبب تشدید این نوع از لک ها شود. 

2.    ملاسما یا لک های ناشی از بارداری و تغییرات هورمونی

برخی از لک های پوستی ما ملاسما هستند که به طور عامیانه به آن لک های بارداری یا هورمونی گفته می شود. این لک ها اغلب به دلیل تغییرات هورمونی و عدم تعادل هورمون های بدن در دوران بارداری و یا در اثر مصرف داروهای هورمونی از جمله قرص های ضد بارداری حاوی استروژن و پروژسترون ایجاد می شوند. ملاسما معمولا به رنگ های قهوه ای تیره خصوصا در نواحی گونه ها، بینی، پیشانی و اطراف چشم ها ظاهر می شوند و ممکن است به مرور بیشتر شوند. هر چند که اغلب این لک ها پس از زایمان و یا قطع مصرف داروهای ضد بارداری بهبود می یابند، اما گاهی نیز ممکن است تا مدت ها روی پوست باقی بمانند. توجه داشه باشید که قرار گیری طولانی مدت در معرض نور خورشید یکی از عوامل تشدید کننده این نوع از لک ها است.

3.    کک و مک 

کک و مک نیز یکی از شایع ترین انواع لک ها و عارضه های پوستی است که اغلب به دلیل ژنتیک، وراثت و به ویژه قرار گرفتن در معرض آفتاب و عدم استفاده از کرم های ضد آفتاب به وجود می آید. این لک های تیره حتی در اثر تابش مستقیم نور خورشید و اشعه های مضر UV تشدید شده و در صورت عدم مراقبت و مداوای صحیح و به موقع بیشتر می شوند. 

روش های درمان لک های تیره پوست

همان طور که تا کنون متوجه شده اید، مهم ترین عامل ایجاد لک ها که تقریبا در پیدایش تمام انواع لک ها نقش اساسی دارد، اشعه های مضر UVA و UVB حاصل از تابش نور خورشید می باشند. این اشعه ها سبب افزایش تولید ملانین در پوست شده و ضمن ایجاد لک های تیره جدید، ملاسما و کک و مک ها و سایر نقاط تیره پوست را تشدید می کنند و باعث بدتر و بیشتر شدن آن ها می شوند. بنابراین بهترین راه برای پیشگیری از ایجاد لک ها و کک و مک ها، عدم قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آفتاب و نور مسقیم خورشید خصوصا در هنگام ظهر است. همچنین یکی از مهم ترین راه ها برای پیشگیری از ایجاد این لک ها، استفاده از کرم های ضد آفتاب می باشد. ضد آفتاب ها همچنین به درمان لک ها و جلوگیری از بدتر شدن آن ها کمک می کنند. 

انواع لک های پوستی و درمان آن ها

شما می توانید از کرم های ضد آفتابی که دارای خواص ضد لک و روشن کننده هستند، استفاده نمایید.  ضدآفتاب از پوست در برابر طیف گسترده ای از اشعه های UVA و UVB محافظت کرده و از ایجاد هر گونه لک و تیرگی و هایپرپیگمنتیشن پیشگیری می کند. علاوه بر این به کمک ترکیبات نئوگلوکوزامین و آنتی اکسیدان و ویتامین های  Cو E سبب بازسازی پوست و کاهش لک های تیره و روشن و یکدست شدن رنگ پوست می شود. همچنین در دوران بارداری نیز می توانید از کرم های ضد افتاب فیزیکی که ترکیبات ایمنی دارند مانند فلویید ضد آفتاب مینرال اون دارای SPF 50+ استفاده نمایید. این ضد افتاب ضمن محافظت بسیار بالا در برابر اشعه های UVB-UVA، به جلوگیری از ایجاد ملاسما و یکدست و روشن شدن رنگ پوست کمک می کند. 

یکی دیگر از راه های موثر در درمان لک ها خصوصا لک حاصل از آکنه و جای جوش و لک های ناشی از آفتاب و کک و مک ها، لایه برداری از سطح پوست است. استفاده از کرم های ضد لک و لایه بردار های شیمیایی و فیزیکی و اسیدها، به تجدید سلولی پوست و بازسازی مجدد ان کمک زیادی می کند. سرم لایه بردار پیلینگ سلوشن حاوی آ اچ آ و بی اچ آ اوردینری یک لایه بردار قوی و روشن کننده پوست است. این سرم به کمک اسیدهای لایه بردار، سلول های مرده پوست را از بین برده و پوست را روشن و یکدست می کند. همچنین تاثیر فوق العاده ای در بهبود لک ها و جای جوش های پوست دارد. 

چگونه از لک شدن جای زخم ها جلوگیری کنیم؟

از طرفی دیگر جای برخی از زخم ها و جراحات پوستی ناشی از خراشیدگی، سوختگی، جراحی و .... پس از بهبودی تبدیل به لک های پوستی می شوند. برای درمان جای زخم ها و ممانعت از لک شدن آن ها، می توانید پس از بهبود التهاب زخم، از کرم های ترمیم کننده برای تسریع روند ترمیم سلول های پوستی و محو شدن کامل جای زخم ها کمک بگیرید. در حال حاضر بهترین و اثربخش ترین کرم ترمیم کننده در جهان، کرم ترمیم کننده پوست سیکالفیت اون می باشد. این کرم با فرمولاسیونی پیشرفته و غنی از ترکیبات فعال با خواص درمانی منحصر به فرد در عرض 48 ساعت به ترمیم پوست های آسیب دیده کمک می کند. همچنین روند بازسازی پوست را تا 4 برابر تسریع نموده و بلافاصله پس از اولین استفاده موجب تسکین و بازسازی پوست می شود. این محصول به طرز قدرتمندی مانع لک شدن و ماندگار شدن جای آسیب های پوستی می شود. 

نظرات

captcha Refresh